onsdag den 29. oktober 2014

Boller i Karry med blomkålsris og ristede kokosflager. (LCHF, glutenfri)

Foto: Sara B. Hansen
Det er efterhånden nogle dage siden at jeg lavede denne ret, men jeg har helt glemt at blogge den og det er synd for den smagte faktisk rigtig godt. Det er en lidt sundere variant LCHF style, så de kulhydratrige ris er erstattet med blomkålsris - det smager faktisk super og de nærmest sluprer den gode sovs i sig. Men selvfølgelig kan man også lave med alm. ris, hvis man ønsker det. Blomkålsris kan også steges på panden i smør/kokosolie med krydderier, det er rigtig lækkert.Foto: Sara B. Hansen

Ingredienser:

Kødboller:
800 g hakket svin/kalv
2 finthakkede løg
2 æg

4 spsk. hakket persille
Salt, friskkværnet peber
1 tsk. sellerisalt

1 tsk. chilflager
1 tsk. hvidløgspulver
2 tsk. loppefrøskaller
Evt. en smule vand


Ca.1½ l. vand + grøntsagsbouillon

Sovs:
1 skalotteløg, finthakket
1  stort rødt æble, revet
1 spsk. god karrypulver
1 tsk gurkemeje 

1  tsk. spidskommen
2½ dl kogevand/bouillon
2 dl piskefløde


Blomkålsris:
1 blomkål
evt. smør/kokosolie hvidløg, lidt chili, salt og peber

Tilbehør: Ristede kokosflager ( ristes lidt gyldne på en tør pande)


Foto: Sara B. Hansen

Kødboller:
Røre farsen med salt, krydderier, revet eller finthakket løg samt æg, loppefrøskaller og evt. lidt vand. Lad farsen trække i 30 min. på køl.
Form små kødboller og kog dem i vand tilsat grøntsag bouillon, de skal have ca. 8- 10 min. (kog dem af nogle omgange). De skal begynde at komme op tiol overfladen og være faste. tages op. Sættes til side.

Sovs:
Hak løget fint og riv æblet fint ( normalt kommer jeg æbletern i sovsen - men når sovsen ikke jævnes, er det en fordel at rive det, da det jævner lidt  mere). Steg æble og løg i lidt kokosolie eller smør i en god  sauterpande. Tilsæt.Tilsæt karry, spidskommen og gurkemeje . krydderierne skal ristes lidt for at udvikle smagen bedst.Tilsæt kogevand /boullion fra kødbollerne og fløden og lad simre. Når saucen er blevet fin og tyk i det, tilsættes bollerne, som lige varmes igennem i saucen.

Blomkålsris:
Rens blomkål for blade og det groveste af stokken, skær i store stykker som rives på det fine rivejer på foodprocessor eller rivejern, hæld kogende vand over og lad trække et par min. Hæld vandet fra. Risene kan spises bare sådan, krydret med lidt salt og peber, eller vendes på panden i lidt smør/kokosolie og med krydderier som fx. hvidløg, chili eller karry

Server med ristede kokosflager.

Find mig også på FACEBOOK


Foto: Sara B. Hansen2 kommentarer:

  1. Den ser jo helt fantastisk ud Sara! Smukke farver , smukt syn på tallerkenen - og appetitvækkende !

    SvarSlet