tirsdag den 21. oktober 2014

Hokkaido græskar-/kokossuppe med friterede gulerødder og sprød seranoskinke.

Foto: Sara B. Hansen.
Uhmmmmm - jeg elsker suppe og denne græskarsuppe er rigtig dejlig og så elsker jeg den flotte orange farve suppen får. Det er let at lave retten vegetarisk ved at erstatte den sprøde seranoskinke med ristede svampe eller ristede græskarkerner. Inspirationen kommer fra "Sæson"
Ingredienser ( 4 pers.): 
Suppe:
500 g Hokkaido græskarkød uden kerner og skræl
2 løg
1 fed hvidløg
2 stængler citrongræs
1 rød chili
1 spsk frisk revet ingefær
1 spsk olivenolie
6 dl grøntsagsbouillon
1 dåse kokosmælk
salt og peber
Friterede gulerødder
4 gulerødder
1 spsk olivenolie
Tilbehør: 
Seranoskinke, steges sprødt i ovnen på bagepapir. Bredbladet persille eller koriander ,hvis du er til det samt groft brød.

Skær græskarkødet i tern ca. 2 x 2 cm. Pil og hak løgene. Skær top og bund af citrongræs, fjern de yderste blade, bank stænglerne og hak stænglerne fint. Flæk chilien, fjern kerner og hak chilien fint.
Varm olien i en gryde og svits løgene. Tilsæt græskar, presset hvidløg, citrongræs, ingefær og chili. Hæld bouillon på og lad suppen simre under låg ved svag varme i ca. 20 min. til græskarkødet er mørt.
Tag gryden af varme og blend til en ensartet suppe. Sæt gryden tilbage på varmen. Tilsæt kokosmælk og kog suppen op. Smag til med salt og peber.
Skræl gulerødderne og skær i strimler med en tyndskræller. Varm olien på en pande og steg gulerødderne. Server suppen med friterede gulerødder, sprød seranoskinke, persilledrys og groft brød.
Foto: Sara B. Hansen.
Find mig også på FACEBOOK:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar