fredag den 5. september 2014

Okseculotte med bagte blommer med timian og vanilje und gemüse.......

Foto: Sara B. Clausen.
Uhhh, så blev det fredag og tid for laber mad - Mums :-) Jeg elsker bare kombinationen af det søde , frugtige sammen med krydderier og kød. Blommerne her smager bare så skønt med timian, vanilje, lidt honning og friskkværnet peber - perfekt match til kødet. Server sammen med hvad du eller kan lide - Vi fik asparges kartofler, bønner og grøn peber sauce. God weekend :-)

Foto: Sara B. Clausen.

Culottesteg:
1 culottesteg 1,3 kg
Grov salt og friskkværnet peber
1 fed hvidløg
1 spsk. oregano
2 spsk. olivenolie

Bagte blommer:
6 blommer, skåret i halve
1 spsk. olivenolie
Salt og friskkværnet peber
1 tsk. vaniljekorn (urtekram)
1 spsk. timian
 1 spsk. flydende skov og gran honning

Tilbehør iøvrigt: Kartofler, bønner eller andet grønt og evt. sauce.

Culotte:
Snit fedtet på culottestegen og gnid den godt med olivenolie, hvidløg, salt og peber samt oregano. Brun den 15 min ved 220 grader, skru herefter ned til 175 grader og steg videre til en kernetemperatur på 62 grader. Ld stegen hvile i 15-20 min. under et rent klæde.

Blommer:
Halver blommerne og vend dem med olivenolie og krydderier kom lidt flydende honning over, bag i ovnen ved 200 grader i 25-30 min. De skal holde formen men være bløde.

Tilbered det øvrige tilbehør.

Find mig også på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Clausen.

2 kommentarer:

  1. Was wäre das Leben ohne Gemüse - viel Gemüse!

    God weekend til den lille familie ønsker Elsebeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Elsebeth og i lige måde til dig :-) Kærligst Sara

      Slet