torsdag den 25. september 2014

Lækker vegetarlasagne med fuldkornsplader.


Foto: Sara B. Hansen.
Jeg prøver fortsat at holde fast i vores "vegetar onsdag" herhjemme og denne gang blev det til en rigtig lækker, lidt spicy, lasagne som smagte virkelig skønt. Jeg bruger altid øko. fuldkorns lasagneplader, både af hensyn til fiber og sundhed men de smager faktisk også bedst synes jeg. Der er mulighed for at improvisere lidt og tilsætte eventuelle grøntsagsrester fra køleskabet fx. kan man sagten komme lidt pastinak, selleri eller squash i også og man kan tilføje et ekstra lag af spinat( dampet i letsaltet vand). Skal det gå hurtigt kan man ty til en færdig Mornay sauce på 4% og ellers kan man lave bechamelsaucen selv.

Grøntsags-/tomatsauce:
2 løg, hakkede
2 stængler bladselleri, fine tern
1-2 fed hvidløg, knust
2 store gulerødder, små tern
1 lille aubergine, tern
300 g. champignon, hakkede eller i skiver
650 ml. tomat passato på flaske
1 dl vand
1 spsk. oregano
1 spsk. basilikum
1 tsk. chiliflager ( medium stærke)
Salt og Peber
olivenolie

Let Bechamelsauce:
½ l. minimælk
25 g. fintrevet parmesan
1 tsk. revet muskatnød
1 tsk hvidløgspulver
3 tsk. maizena rørt ud i lidt vand
Salt og peber


Desuden:
100 g revet ost, fx. emmentaler 
1 pakke fuldkornslasagneplader

Klargør grøntsager til saucen. I en stor gryde varmes lidt olivenolie op, løget svitses nogle min. herefter tilsættes auberginen og svitses med yderligere 2-3 min. tilsæt herefter de øvrige grøntsager, hvidløg og krydderier og hæld tomat passato over og vandet. Lad saucen koge lidt ind i 15- 20 min.

Lav den lette bechamel ved at varme minimælk tilsat muskatnød og revet parmesan, jævn med maizena udrørt i lidt vand og smag til med salt, peber og hvidløgs pulver. lad koge godt igennem så den bliver tyk.

Smør et ildfast fad og kom først et lag tomatsauce i bunden, dernæst lidt bechamelsauce, revet ost og så et lag lasagneplader. Fortsæt sådan til du har lavet så mange lag som muligt. Slut af med tomatsauce, bechamel og revet ost.

Sæt i ovnen ved 200 grader og bag midt i ovnen til den er gennembagt og let gylden

Find mig også på: FACEBOOK.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar