mandag den 4. august 2014

Bøf bernaise med kålrabifritter, bønner og råkost.

Foto: Sara B. Clausen.
Dejlig mad lavet i en light version af hensyn til brudefiguren, jeg skulle jo gerne se smækker lækker ud når jeg skrider op af kirkegulvet i slutningen af denne måned ;-) I samme åndedrag vil jeg lige undskylde, hvis I hører lidt mindre til mig i August, for jeg kan godt mærke at det nærmer sig nu og der er mange gøremål.

Jeg har aldrig lavet noget med Kålrabi før, men da jeg faldt over et flot eksemplar måtte jeg da lige prøve. Jeg lavede det som små fine fritter vendt med lidt solsikkeolie og krydderier og så i ovnen. Vi fik det med en skøn krydret bøf med hytteost i farsen (gør dem så lækre!) og lidt friske kogte bønner samt råkost. Bernaisen er bare pulver rørt med minimælk (ingen smør) og så lidt ekstra estragon det smager rigtig fint og jeg må indrømme at den løsning kan jeg sagtens finde på ;-)

Ingredienser 4 personer:

800 g. magert oksekød
300 g. hytteost
1 fed hvidløg
1½ spsk. græsk krydderi
Salt og Peber

1 Kålrabi
Salt
2 tsk. Oregano
2 tsk. Timian

1 brev Bernaise
3 dl. minimælk
1 tsk. Estragon

5 gulerødder
2 appelsiner
1 håndfuld jumborosiner

Bøffer:
Rør farsen rigtig godt og længe sammen med alle de øvrige ingredienser til hytteosten er godt integreret i kødet. Stil på køl i 1 times tid. Form bøfferne i 4 store flotte bøffer. Grill dem enten på grillen eller på en god pande ( gerne en hvor du kan stege uden-/ eller med så lidt fedtstof som muligt). De skal have ca. 4-5 min. på hver side.

Kålrabifritter:
Skær kålrabi i tykker skiver, fjern skrællen og skær nu i stænger/ fritter af den størrelse du ønsker.  Lad dem stå i koldt vand til du er klar til at bruge dem. Dup godt tørre med et rent klæde og kom i en pose sammen med salt, olie og krydderier. Fordel i et lag på 1-2  plader beklædt med bagepapir. Bages i ovnen ved 200 grader til de er gyldne og sprøde ca. 45 min.

Nip bønnerne og kog dem i letsaltet vand ca. 5-6 min. de skal stadig have lidt bid så smager det bedst.

Riv gulerødder, skær skrællen af appelsinen og skær den i fileter og herefter tern. Vend appelsinsaft og appelsintern i de revne gulerødder sammen med rosiner.

Find mig også på : FACEBOOK.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar