lørdag den 5. juli 2014

Lækker tapasaften menu.

Foto: Sara B. Clausen.
Jeg elsker tapas, det er bare hyggeligt at sidde og spise små hapsere og masser af lækre småretter og drikke et glas godt vin. Det er også rimelig let at have med at gøre, da en del af tingene jo købes færdige. Dog synes jeg at de hjemmelavede småretter og hjemmebagt brød er prikken over i´et. De kan jo ofte forberedes og på den måde er det nemt som gæstemad.
Jordbærsalsaen til ostene, er helt fantastisk og kan også bruges ved andre lejligheder. Her får du mit bud på et godt tapasbord.


Foto: Sara B. Clausen.


Oversigt over hvad der var på bordet til 4 personer:

Færdigkøbte ting:

  • 1 pakke chorizo
  • 1 pakke Lomo
  • 1 pølse med tørrede tranebær og svampe
  • Røget ørred
  • 1 glas blandende gode oliven
  • 1 gorgonzola
  • 1 Geramont cremet hvid ost
  • la brique ost
  • 1 god paté
  • 1 glas rød cremet chilipesto
  • 1 glas grøn pesto
  • syltede grønne tomater
  • cornichoner
  • Melon i skiver
Småretter:
  • Marinerede svampe
  • Jordbærsalsa
  • Grillede squashruller med chilipesto, parmesan og basilikum.
  • Små tomathapser med cherrytomat, basilikum og feta
Brød:
  • Stenalderbrød
  • Nemme fuldkornsspeltflute
Foto: Sara B. Clausen.


Opskrift jordbærsalsa:

250 g. lækre danske jordbær
2 tsk. grønne Madagaskar peberkorn, hakkede
2 spsk. rørsukker
2 spsk. friskpresset citronsaft

Skær jordbær i tern og kom i en skål sammen med de hakkede grønne peberkorn samt sukker og citronsaft. Lad marinere mindst 15. min. inden servering.(rigtig god ledsager til hvide oste og blåskimmel).

Foto: Sara B. Clausen.


Opskrift Marinerede champignon:
250 g. champignon, renset og skåret i kvarte
1 bundt bredbladet persille
1 fed hvidløg
Salt og friskkværnet peber
3 spsk. olivenolie
2 spsk. citronsaft og evt. lidt revet skal (usprøjtet)
evt. ½ tsk. chiliflager

Bland de rensede og skårne champignoner med hakket bredbladet persille og vend med de øvrige ingredienser, lad marinere i mindst 2 timer(kan også sagtens forberedes dagen før).

Foto: Sara B. Clausen.


Opskrift Tomathapsere:
12 små danske cherrytomater
12 fetaost tern
12 friske basilikumblade
12 træpinde

Spid et stykker feta med træpinden, læg basilikumbladet ovenpå tomaten og sæt spiddet med osten ned i tomaten, så basilikumbladet klemmes fast mellem tomat og fetaost.

Foto: Sara B. Clausen.


Opskrift grillede squashruller:

2 små fine danske squash skåret i tynde skiver på langs, knap 1 cm tyk.
1 glas cremet chilipesto (resten sættes på bordet til brød m.m.)
frisk basilikum
1 stykke frisk parmesanost
Græsk krydderiblanding fra Santa Maria
Salt og peber
1 dl. Olivenolie

Bland olivenolien med krydderier. Pensles herefter på de lange suashskiver som herefter grilles enten på en grillpande eller på alm. grill til de er bløde og med flotte striber.Smør lidt chilipesto på, læg et stykke parmesanost samt et basilikumblad, kværn evt. lidt ekstra salt, peber og Græsk krydderi over. Rul sammen og læg med samlingen nedad på en blade med bagepapir. Kom lidt parmesanflager over. Bages i ovnen i ca. 6 min. til osten er smeltet. Tages ud og placeres på serverings fad og køler af. Inden servering kommes basilikumblade i strimler over.

Foto: Sara B. Clausen.


Opskrift stenalderbrød:

100 g. græskarkerner
100 g. solsikkekerner
100 g. mandler
100 g. valnødder
100 g. hørfrø
100 g. sesamfrø
½ dl. olie
4 æg medium/large
2 små tsk salt

Bland alle ingredienser sammen og kom i formen og bag det ved 160 grader i ca. 1 time.

Foto: Sara B. Clausen.


Opskrift flute:
50. g. Gær
5 dl. Vand
2 tsk. Salt
2 spsk. olie
400 g hvedemel
300 g. fuldkorns speltmel 

Rør Gæren ud i det lunkne vand, tilsæt salt og øvrige ingredienser og ælt det godt sammen. Lad hæve i ca. en time. Del  herefter dejen i tre dele og form til flutes. Efterhæver i ca. 30 min. pensles med vand og bages ved 200 grader i ca. 15 min.

Foto: Sara B. Clausen.



Find mig også på FACEBOOK.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar