tirsdag den 1. juli 2014

Kotelet serveret med spidskålssalat m. æble, abrikos og glaskål og bruschetta med frisk tomat on the side.

Foto: Sara B. Clausen.
Dejlig aftensmad her til aften med en ordentlig moppedreng af en svinekotelet (købt marineret) severet med den dejligste sprøde spidskålssalat. Jeg fik også brugt det glaskål jeg købte i går og det smager lækkert synes jeg og er dejligt sprødt.Vi fik en lille bruschetta  med frisk tomat og parmesanflager som "sidedish". Jeg laver salat nok til madpakker også.

Foto: Sara B. Clausen.

Ingredienser 2 pers:

2 stk. marinerede svinekoteletter ca.4 cm tykke.

Salat:
1 lille spidskål, fintsnittet
½ lilla glaskål, det yderste skrællet af og skåret i fine stave
2 røde æbler, skåret i tynde både
10 abrikoser, skåret i tern
5 spsk. honningristede solsikkekerner ( købt eller ristet på en pande med 1½ spk.honning)
Lidt frisk citronsaft

Dressing:
1 dl. græsk youghurt
3 spsk. friskpresset citron
1 spsk. dijon sennep
1½ tsk. spidskommen
Salt og friskpresset peber

Bruchetta:

2 stykker toasted brød
½ fed hvidløg
2 lækre røde danske tomater, skåret i tern
1 lille frisk rødløg, finthakket
2 spsk. Olivenolie
½ spsk. hvidvinseddike
2 tsk. tørret basilikum men frisk ville være at foretrække.
Salt og peber.
1 lille stykke parmesanost skåret i grove flager.

Foto: Sara B. Clausen.


Snit spidskålen fint og gør de øvrige ingredienser klar, vend æbler med en smule citronsaft så de ikke bliver brune. Vens spidskål, æble, glaskål, abrikoser og solsikkekerner sammen. Rør dressingen sammen og vend den omhyggeligt i salaten.

Koteletter: grilles ca. 6 min. på hver side.

Bruschetta: Bland de friske hakkede tomater med løg i fine tern, parmesan, olivenolie, basilikum samt hvidvins eddike, Smag til med salt og peber.Rist brødet og gnid det med hvidløg.Top med tomatblandingen og server straks.

Find mig også på: Facebook.

Foto: Sara B. Clausen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar