søndag den 22. juni 2014

Brunchæg med seranoskinke, indbagt tomat og purløgsdrys.

Foto: Sara B. Clausen.
Det er meget sjovt at kunne variere sit morgenmadsæg lidt og dette er helt klart en ny favorit på morgenbordet. Den er meget velegnet til et større brunch arrangement, da det er let at lave mange på en gang. Du skal bare bruge en klassisk metal eller silikone muffinform med plads til fx. 12 stk. Man kan også bruge bacon eller parmaskinke i stedet for serano.

Foto: Sara B. Clausen.


Ingredienser 2 pers:

2 æg
3 - 4 skiver seranoskinke (eller parmaskinke / bacon)
1 solmoden tomat
friskklippet purløg
Salt og peber
lidt olivenolie

Tilbehør: rugbrød.

Foto: Sara B. Clausen.

Smør formen med en smule olivenolie og placer seranoskinken i muffinformen, så der dannes en "rede". Måske skal du bruge 1½ til 2 skiver serano pr. rede. Den skal helst være lukket over det hele, må gerne gå ca. 2 cm.op over kanten på formen. Bag derefter rederne i en forvarmet oven, 200 grader, i 3- 4 min. Tag ud og lad køle lidt. placer en kvart tomat eller en ½, alt efter størrelsen, i hver form. Slå et æg ud i hver rede. Sæt i ovnen og bag i ca. 8 min. De skal være smilende i blommen. De løsnes forsigtigt fra formen evt. ved at køre en plastikkniv el. lign. rundt i kanten, herefter kan de løftes hele ud. Server med frisk klippet purløg, og friskkværnet peber, det er nok ikke nødvendigt med salt, da seranoskinken salter.

Find mig også på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Clausen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar