lørdag den 24. maj 2014

Fersken og æblemarmelade med citron og vanilje.


Foto: Sara B. Clausen.
Efterhånden laver jeg stort set altid vores marmelade selv- jeg synes det er sjovere fordi man får prøvet lidt mere forskelligt og man ved hvad der er i og at kvaliteten er i orden og langt billigere end hvis man køber god marmelade. Set tager heller ikke særlig lang tid.
Denne er sommerlig og virkelig skøn og har en flot solskinsfarve der gør den ekstra lækker.

Foto: Sara B. Clausen.

Ingredienser:

6 ferskner (350 g. renset vægt).
2 æbler (250 g. renset vægt)
400 g. syltesukker
1 tsk. vaniljekorn
saften af en øko citron
1 par tynde skræller citronskal (øko)

Foto: Sara B. Clausen.

Bring en gryde vand i kog og snit et kryds i toppen af fersknerne, dyp dem knap et min. i det kogende vand. Tag dem op og pil skrællen af. Skær ferskenkødet af stenen. Det betyder ikke så meget hvordan de ser ud, da det bliver blendet til sidst.
Skræl æbler og fjern æbleskroget og skær dem i stykker. Kom i en gryde sammen med ferskner, syltesukker, vanilje citronsaft og skal. Brig stille og roligt i kog. Lad det koge ca. 15 min. Brug en stavlender til at purere til en mere jævn masse. Hæld på helt rene og skoldede glas og sæt låg på.

Find mig også på: FACEBOOK

Foto: Sara B. Clausen.

2 kommentarer:

  1. Tusind tak for opskriften! Familien elsker den. :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Velbekomme og tak fordi du mindede mig om den igen :-) Kh Sara

      Slet