fredag den 18. april 2014

Lakseruller med forårsgrønt, urter og citronfløde.Foto: Sara B. Clausen.
Denne dejlige og lette opskrift må jeg bare dele med jer! Den er sprød, lækker og flot at servere. Find en god laks- gerne longsliced eller gør som jeg og køb en hel lakseside og skær selv passende skiver. Jeg brugte en lækker koldrøget laks.
Den er rigtig fin til en påskefrokost og virker frisk og forårsagtig med urter, radiser, spæde gulerødder og dejlig dressing til. Jeg fandt opskriften på dem i magasinet MAD.


Foto: Sara B. Clausen.

Ingredienser 4 personer:

Lakseruller:
400 g. røget laks ( 8 skiver)
½ bundt kørvet
½ bundt purløg
½ bundt persille
½ bundt dild
8 babygulerødder
4 radiser 

Citronfløde:
2 dl piskefløde
½ løg, finthakket
1 tsk. dijonsennep
Saften af en øko. citron og evt. lidt skal
Salt og friskkværnet peber

Tilbehør: frisk brød og  lakserogn el. kaviar samt gerne lidt ekstra krydderurter og hele radiser til garnering samt en citron eller limeskive.Foto: Sara B. Clausen.

Rens urterne og skær dem i ca. 5 cm. lange stykker. Skær gulerødderne i kvarte og radiserne i skiver. Læg 2 skiver laks ved siden af hinanden med et lille overlap på midten. Placer gulerødder, dild, persille, kørvel og purløg på rullen, drys med radiser i skiver og rul dem fast sammen. Drys med lidt hakkede krydderurter og friskkværnet salt og peber.

Rør alle ingredieenser til citronfløden sammen og hæld lidt over midten af rullen. Placer en skive lime eller citron ved siden og et par hele radiser med lidt top.  Server med brød til og evt. lidt ekstra dressing så man selv kan dryppe mere på.

Find mig også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345


Foto: Sara B. Clausen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar