fredag den 18. april 2014

Lagkage med chokomousse og lemoncurd.

Foto: Sara B. Clausen.
Lavede denne fine lagkage til min dejlige kæreste, da han havde fødselsdag i går. Chokomousse og lemoncurd går virkelig godt i spænd i denne lækre kage. Er du rigtig overskudsagtig bager du sikkert bundene selv- jeg købte prima kvalitet og de fungerede super ;-)
Selv en madglad  "hausfrau" som mig, må lære at tilpasse ambitionniveauet til de tidsmæssige ressourcer.


Foto: Sara B. Clausen.

Opskrift til ca. 10 pers:

Chokomousse:
200 g. mørk chokolade
4 æggeblommer
60. g sukker
4 dl. piskefløde

Desuden:
3 lagkagebunde
2 bananer, skiver
½ glas lemoncurd
Frysetørret hindbær ca. 1 spsk.
3 dl. piskefløde til siderne,

Hak chokoladen fint og smelt den over vandbad. Pisk æggeblommer og sukker til en hvid æggesnaps. Hæld den smeltede chokolade i æggemassen under kraftig piskning. Pisk fløden stiv og vend 1/3 af  den i chokolade-/æggemassen. Vend derefter massen tilbage i resten af flødeskummet og vend det sammen med bløde bevægelser.
Smør nederste  lagkagebund med lemoncurd, derefter chokomousse og skivede bananer, forsæt sådan med næste lag. Placer den øverste lagkagebund og smør et glat lag mousse over toppen. drys med frysetørret hindbær. Pisk fløden stiv og kom i en sprøjtepose med stjernetylle. Dekorer siderne. Opbevares på køl indtil servering.

Find mig også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345


Foto: Sara B. Clausen.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar