onsdag den 16. april 2014

Pommes frites - med lidt bedre samvittighed :-)

Foto: Sara B. Clausen.
Jeg har altid elsket pommes frites, sprøde lækre og salte. Jeg husker at min søster og jeg sparede op i månedsvis for sammen at køre hen på "Storms" og købe en bakke :-) Det var stort for os!
Men de er jo desværre ikke så sunde og derfor har jeg længe drømt om at prøve at tilberede dem i  en Actifry, som udmærker sig ved at man kun bruger 1 spsk. olie.
Jeg havde knapt fået maskinen ind af døren og pakket den ud, før jeg måtte prøve med pommes frites.

Jeg synes den er let at anvende. På forhånd var jeg lidt bekymret for, om den lille drejearm ikke ville ødelægge kartoffelstængerne når de blev bløde- men den virker helt perfekt og kører dem stille og roligt rundt, så de drejer og bliver sprøde hele vejen rundt! Man kan jo lave alt muligt i sådan en og jeg glæder mig meget til at afprøve forskelligt.
De eneste ulemper er umiddelbart, at det er en ret stor maskine, jeg har heldigvis plads i kælderen, hvor jeg opbevarer alle min "større maskiner" :-) Desuden larmer den noget, men jeg synes ikke det er slemt og kan godt holde det ud når resultatet er så godt og den selv kan stå at arbejde, mens jeg kan lave andet ;-)

Når man laver pommes frites er det vigtigt, at skære kartoflerne i nogenlunde lige tykke stave, skylle dem godt og gerne lade dem ligge lidt i koldt vand i en skål. Derefter skal de duppes helt tørre med et rent viskestykke.

Foto: Sara B. Clausen.

Foto: Sara B. Clausen.


Så er det bar at komme dem i Actifry med en spsk. olie. Min kan tage 1 kg. af gangen og den største man kan få, kan vist tage 1,5 kg.

De kan udover salt krydres med forskellige krydderier som fx. BBQ, kartoffelkrydderi, kebab, hvidløgspulver m.m.

Foto: Sara B. Clausen.


Ingredienser (4 pers.):

1 kg kartofler, skrællet og skåret i tynde stave
1 spsk. olivenolie
2 tsk. BBQ krydderi
Salt

Ovenstående mængde skal have ca. 45 min. til de er gyldne og lækkert sprøde- serveres straks efter tilberedning.

Find mig også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

Foto: Sara B. Clausen.


2 kommentarer:

 1. Tillykke med din Actifry. Håber, du bliver glad for den. Min er i hvert fald blevet et yndlingsredskab i køkkenet. Jeg bruger den til mange ting - f.eks. bønnefritter med bacon (well, nu spiser jeg jo så heller ikke kartofler).
  Mvh. Jette DC

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jette, er allerede rigtig glad for den! Bønnefritter står allerede på min"to do" liste- måske vil du dele din opskrift og evt. erfaringer med mig?
   Kh Sara

   Slet