onsdag den 2. april 2014

Kartoffel frittata med grønt - kødfri onsdag :-)

Foto: Sara B. Clausen.
Skøn og let aftensmad her på vores 4 uge, efter indførelse af kødfri onsdag. Jeg kan faktisk rigtig godt lide det, både fordi det er sundt men også fordi jeg tænker i andre opskrifter end jeg måske ellers ville. Som tidligere nævnt, er alle herhjemme helt med på det og synes det er sjovt- det er næsten det bedste :-)

En dejlig lidt krydret kartoffel frittata blev det til i dag og da nogen kan lide det ene og andre det andet, serverer jeg med grønt "on the side" så kan man hver især vælge ved bordet. Med en god skive rugbrød er det et fint aftensmåltid- men det kan selvfølgelig også spises til frokost.


Foto: Sara B. Clausen.


Ingredienser 4 personer:

450 g. kartoffel i mindre tern (rå)
2 løg, tern
8 æg
salt og peber
1½ dl. minimælk
1 tsk. hvidløgspulver/ et fed knust
2 tsk. frysetørret persille
1 tsk. chiliflager
Olivenolie

Tilbehør:
4 skiver godt rugbrød
4 gode tomater, i kvarte
1 bundt dild
Karse
sukkerærter
Agurk i skiver ( dansk øko agurk rocks!)


Foto: Sara B. Clausen.


Start med at skrælle og skære kartofler i små tern. Kom olivenolie ca. 3 spsk. på en pande, som kan tåle at komme i ovnen, steg kartoflerne ca. 10 min ved medium varme rør jævnligt, tilsæt løg, chili, hvidløgs pulver, persille, salt og peber (eller et fed knust hvidløg). Svits i yderligere 5 min.
Pisk æg sammen med mælk og krydder med lidt salt og peber. Hæld det over kartoffel og løgblandingen rør vend en smule rundt så æggemassen kommer godt mellem kartoflerne. Sæt i en 200 grader varm oven i ca. 15-20 min til den er gylden og stivnet.
Server med grønt tilbehør og rugbrød.

Find mig også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

Foto: Sara B. Clausen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar