tirsdag den 29. april 2014

Blomkålssalat med abrikos,æble, forårsløg og græskarkerner.


Foto: Sara B. Clausen.
En lækker salat som ledsager til en hurtig grillet bøf og lidt sprøde pommesfritter. Det udgjorde aftensmaden efter et par dages internatkursus (iøvrigt med ret lækker mad på Comwell i Køge).
Jeg elsker denne type salat; sprød og knasende og samtidig med lidt sødt fra æble og abrikos. Dressingen en mager cremefriche 5% rørt med citronsaft, salt, peber og honning. Det er enkelt og godt. Og så smager alt jo bare bedre, når det kan indtages i haven i solskin.

Foto: Sara B. Clausen.

4 pers.

1 lille blomkålshoved renset og skåret i tynde skiver.
1 bundt forårsløg, tynde skiver på skrå
1 dl. ristede græskarkerner 
10 bløde, tørrede, abrikoser skåret i  mindre stykker
1 æble i tern (vend dem med lidt citronsaft)

Dressing:
1 dl. cremefraiche 5 %
1½ spsk. citron
1 spsk. flydende honning
Salt og peber

Rist græskarkerner på en tør pande i nogle min. Sæt til side og lad køle lidt. Klargør blomkål, æble,og forårløg og vend dem med abrikostern og ristede græskarkerner.
Ven dressingen sammen og smag til, juster evt. med mere citronsaft eller salt, peber efter smag. Vend det hele sammen og server som tilbehør.

Find mig også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

Foto: Sara B. Clausen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar