torsdag den 20. marts 2014

Grove solsikkeboller med kærnemælk.

Foto: Sara B. Clausen.
Dejlige boller som jeg improviserede i dag med resten af kærnemælken fra sirupskagen, det er jo dejligt at få brugt diverse rester så man undgår madspild. De er luftige lette og gode og smager skønt.

Ca. 15 store boller:

2 dl. lunken vand
3 dl. kærnemælk
50 g. gær
1 æg
15 g. salt
1 spsk.  honning
65. g. flydende becel (let)
80. g. Solsikkekerner 
350 .g. øko fuldkornsmel
500 g. øko sigtet speltmel

Rør gæren ud i den lunkne vand, tilsæt kærnemælk, salt honning, æg og flydende becel. Rør derefter melet samt solsikkekerner i lidt af gangen. Ælt dejen grundigt igennem til der dannes glutenstrenge, lettest på en røremaskine på fuld hastighed. Dejen skal være let klistret. Kom lidt mel på bord og hænder når du arbejder med den.
Lad hæve tildækket og lunt i en time. Form bollerne ca. 15 stk. og lad efterhæve tildækket med fugtigt klæde i 40 min.
Bages i en 200 grader varm ovn (varmluft) i ca. 15-20 min. Lad køle på rist.

Find mig også på facebook: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345





2 kommentarer:

  1. Solsikkeboller..... solsikkekerner???? Har du ikke glemt at skrive dem på opskriften??? eller er jeg bare blind... :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hi hi tak var inde.at rette det.få min. Efter at have postet opskriften :-) men dejligt at have så hurtige og vågne læsere.

      Slet