lørdag den 22. marts 2014

Labre Lyonsnitter, som de laves på La Glace.

Foto: Sara B. Clausen.
Disse lækre Lyonsnitter er fra et opskrifthæfte som min dejlige svigermor havde gemt til mig - (tillæg til hjemmet nr 9,2014 ) hvor "La Glace" deler nogle af deres bedste opskrifter. Det er noget der kan få tænderne til at løbe i vand og "dellerne til at ryste af skræk ". :-)
De er med hjemmelavet hindbærsyltetøj og makronmasse og smager guddommeligt til en god kop kaffe eller te.
Jeg måtte undervejs i processen lave mere makronmasse, da de efter min mening har undervurderet mængden en del. Så mit råd må klart være at lave dobbelt portion af makronmassen. Så passer det til en alm. bagepladestørrelse.

Foto: Sara B. Clausen.
Foto: Sara B. Clausen.

Linsedej:
250 g. smør
100 g. flormelis
1 stang vanilje
1 æggeblomme
350 g. mel

Hindbærsyltetøj:
500 g. hindbær
2 spsk. citronsaft
300. g sukker
½ vaniljestang
5 g. pektin

Makronmasse:
(obs. lav dobbelt portion for at have nok!)
200 g. sukker
100 g. grov marcipan
1-2 æggehvider

Drys: Hasselnødder.

Foto: Sara B. Clausen.

1. ælt smørret blødt, tilsæt flormelis og kornene fra vaniljestangen samt æggeblommen.Tilsæt mel og ælt dejen sammen til en ensartet linsedej. Sæt dejen i køleskabet i ca. 1 time.

2. Sæt hindbær, citronsaft, sukker og den tomme vaniljestang(gem kornene) over svag varme. Bland 1 tsk. sukker med pektin og tilsæt det til hindbærblandingen under omrøring. Lad syltetøjet simre i et par min. Tag af varmen og tilsæt vaniljekorn, tag den tomme stang op og lad køle.

3. Bland sukker og marcipan og tilsæt oggehvide til massen har en sprøjteklar konsistens.

4. Rul linsedejen ud i ca. 3 mm. tykkelse og i en firkant der passer til en bageplade. Prik med en gaffel. Bag bunden ved 200 grader i 8 min til den er let gylden.

5. Kom makronmassen i en sprøjtepose og sprøjt den ud i skrå baner på hele linsedejen. Kom hindbærsyltetøj i en sprøjtepose og sprøjt det i mellemrummene mellem makronmassen. Drys med finthakkede hasselnødder og bag ved 180 grader i ca. 15 min. til makronmassen er lysebrun og færdigbagt.

6. Skær straks i passende stykker.

Foto: Sara B. Clausen.

Find mig også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

10 kommentarer:

 1. Den må afgjort afprøves! Ser ualmindelig delikat ud!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - Ja, det kan du roligt gøre, der er SÅ gode!

   Slet
 2. Uhm! de ser gode ud og så er de også flotte at servere :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, ja de tager sig rigtig godt ud og smager skøønt:-)

   Slet
 3. De er en himmerigs mundfuld og vakte stor glæde hos familien og kollegaer. Tænker nu om man kan lave det med andet end hindbær??

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme, synes virkelig også selv de er gode, må vist snart lave dem igen! Jeg er sikker på at meget andet end hindbær kan bruges, brombær, abrikos, æble eller måske endda ferskenmarmelade som jeg lavede en gang.......det er vist bare at prøve! Kh Sara

   Slet
 4. Kan de fryses?
  Påtænker nemlig at lave dem til en 30 års fødselsdag til min kæreste, der er stor fan af dem! (de er lavet før kan du nok høre :D)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa, det er jeg glad for at høre :-) Jeg har ikke prøvet at fryse dem selv- men vil da egentlig tro det kan lade sig gøre. Har du mulighed for at teste inden? Du må meget gerne dele din erfaring herinde bagefter! God fødselsdags fejring!

   Slet
 5. Er ved at lave dem igen. De er bare så lækre og nemme. Har ingen anledning så de skal bare i fryseren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa Eva😊Det er dejligt at høre og ja jeg synes også at de er enormt lækre og får selv helt lyst til at bage en portion også nu😉Kh Sara

   Slet