mandag den 16. december 2013

Fyldte chokolader med karamel.

Foto: Sara B. Clausen.
Disse skønne chokolader er lavet med inspiration fra Feminas juletillæg i nummer 46 "julebag og Knas" - dog har jeg tilpasset den lidt. Jeg har smeltet hvid chokolade og lavet små hjerter med en sprøjtepose på bagepapir og brugt som pynt sammen med ristede hasselnødder. I originalopskriften er det kakaonibs og sukkerstjerner (købt færdige).
Synes selv det blev ret fint. Jeg fik ikke 24 stk. som opskriften foreskrev -men 18 sindsygt gode og vildt vanedannende chokolader i topkvalitet. Brug små metalforme som dem til lys- eller en silikone chokoladeform.

Foto: Sara B. Clausen.


Ingredienser:
1 dåse kondenseret mælk
100 g mørk chokolade
metalforme
20 ristede og hakkede hasselnøddekerner
50 g. hvid chokolade

Foto: Sara B. Clausen.

Kog dåsen med kondenseret mælk i tre timer i en gryde, sørg for den hele tiden er dækket med vand. Dette kan gøres flere dage før den skal bruges. Resten smager himmelsk på brød i en lille tærte e.l.

Smelt den mørke chokolade over vandbad eller i en chokoladesmelter. Kom ca 1½ tsk. chokolade i hevr form og vend den forsigtigt rundet så siderne dækkes helt. Jeg lod dem herefter stivne og gjorde så det samme en gang til for at få en tilpas tyk skal. lad dem stivne igen- evt. kortvarigt i køleskab. Kom karamelmassen i en sprøjtepose el. plastikpose og klip hul , fyld karamel i hver chokoladeskal. Kom en smule smeltet mørk chokolade over hver chokolade, drys med hakkede ristede hasselnødder og et hvid chokoladehjerte. (se beskrivelse øverst).

Når de er helt stivnet tages de ud af formen.

Find mig også på facebook: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

Foto: Sara B. Clausen.

4 kommentarer:

 1. Kære Sara
  Jeg ønsker dig og din familie en glædelig jul og et lyst og lykkebringende nyt år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak og i lige måde- da der kun står "Anonym" er jeg dog ikke helt sikker på hvem jeg takker :-)

   Slet
 2. Ja, somme tider går der kuk i det. Nogle blogs har automatisk mit navn og email - og så er der I andre, hvor man skal HUSKE at skrive sit navn - hvilket jeg så glemte, undskyld mig!
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hi, hi- ja sådan kan det gå :-) Jeg gættede dog på dig! Hyggeligt at høre fra dig og håber at alt står vel til hos dig! Modtager forresten meget gerne den kastanieparfait opskrift ( tror jeg det var) som du en gang nævnte. Rigtig godt nytår til dig- må det bringe masser af glæde, godt helbred, gode oplevelser- også de kulinariske. Kh Sara

   Slet