lørdag den 14. december 2013

Sesam karamelbrud.

Foto: Sara B. Clausen.

Prøv disse skønne karameller som er lette at lave og smager skøøønt. De ristede sesamfrø er lækre og knasende. Samtidig er de lette at lave, pas blot på at du ikke brænder dig på den varme karamel og arbejd lidt hurtigt inden massen stivner. Opskriften stammer fra Dansukker, hvor man iøvrigt finder masser af skønne konfektopskrifter!

Ingredienser ca. 30 stk.

1 dl piskefløde
1 dl Lys Sirup
1 1/4 dl Rørsukker
1 spsk. Vaniljesukker
1 dl sesamfrø

Foto: Sara B. Clausen.


Start med at riste sesamfrøene på en tør pande. Stil den derefter til side. Bland alle ingredienser undtagen sesamfrø i en stor skål, som tåler opvarmning i mikrobølgeovn. Rør rundt. Kog ved 750 W i 6 minutter. Rør rundt. Kog i yderligere 2 minutter (mål evt. massens temperatur, som bør være 135 °C). Bland sesamfrøene i. Kan også tilberedes i gryde- det gjorde jeg og lod det koge der i ca. 20 min. Kom massen i forme. Lad dem stå og køle helt af før de pakkes væk.

Foto: Sara B. Clausen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar