Foto: Sara B. Clausen. |
Ingredienser ca. 20 stk:
½ dl. lunken vand
10 dl. kærnemælk
2 spsk. mørk sirup
3 spsk. solsikkeolie
1 spsk. salt
50 g. gær
500 g. øko. fuldkornsspeltmel
2 spsk. fiberhusk
700 g. øko. sigtet speltmel fra Urtekram
200- 250 g. øko. hirseflager
Desuden:
Vand til pensling og durummel til at drysse over- giver en skøn sprød skorpe.
Rør gæren ud i den lunkne vand, tilsæt kærnemælk og dernæst, salt, sirup og olie. Rør de forskellige meltyper, fiberhusk og gryn i lidt af gangen og ælt dejen grundigt i ca. 7 min. på køkkenmaskine. Tag ud på et meldrysset bord og ælt den yderliger lidt sammen. Lad hæve i 1-1½ time.
Form Boller og placer på plader med bagepair og lad dem efterhæve en time. Pensles herefter med vand og snittes i overfladen med en skarp kniv, drysses gerne med lidt durummel.
Beges i en forvarmet ovn ved 200 grader i 20-25 min. skal være sprøde og gyldne. Lad køle på rist.
Foto: Sara B. Clausen. |
Find mig også på Facebook lige her: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345
Ingen kommentarer:
Send en kommentar