tirsdag den 5. november 2013

Farseret kalkunbryst med ovnbagte kartofler og salat.

Foto: Sara B. Clausen.
Forleden lavede jeg dette kalkunbryst til aftensmad, det smager dejligt og der er mad til mange og måske også lidt til pålæg bagefter.Vi var løbet tør for smør, så der kom peto på de ovenbagte kartofler- det smagte nu også godt :-)

Foto: Sara B. Clausen.


Ingredienser 6 personer.

1 stort flot kalkunbryst
1½- 2 pakker bacon i skiver
400 g. hakket kalv og flæsk (magert)
1 æg
Salt og Peber
4 spsk. rasp
2 spsk. herbe de provence
2 tsk. chiliflager
1 spsk. løgpulver (el. et revet løg)
1 rød peberfrugt hakket i tern.

6 store bagekartofler
folie
kryddersmør (hjemmelavet eller købt) eller pesto til servering.

Salat:
1 bakke spæde salatblade
2 appelsiner skåret i tern
1/4 blomkålshoved, skåret i tynde skiver
1 æble skåret i tern og vendt i saft fra appelsin
evt. sprøde brødcroutoner (drysses over lige inden servering)

Foto: Sara B. Clausen.


Forarm ovnen til 200 grader. Vask kartoflerne skær et kryds i dem og pak dem i folie. Kom i et ildfast fad og sæt i nederst i ovnen. 

Lav forsigtigt en dyb lomme ned i kalkunbrystet på den lange led, pas på ikke at skære igennem det. Mærk efter med hånden at lommen er tilpas stor. Rør farsen sammen af alle ingredienser og fyld det ind i lommen af kalkunbrystet, så det bliver fast og struttende. Kom bacon omkring- det kan ikke nå hele vejen rundt- men kom først på  fra den ene side og så lang rundt som muligt. Vend det dernæst og gør det samme på den anden side så baconstrimlerne overlapper og lukker sammen. Brun brystet på en stor pande i lidt smør til gyldent. Kom i et ovenfast fad og steg det i  ovnen ved 200 grader i godt 60 min. Lad det trække lidt inden det skæres.
Server med de ovenbagte kartofler og salat til.

Foto: Sara B. Clausen.


Find mig også på facebook: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

Ingen kommentarer:

Send en kommentar