torsdag den 28. november 2013

Krydret hakket oksekød med masser af grønt, dressing og pitabrød.

Foto: Sara B. Clausen.
Et virklig sundt og skønt hverdagsmåltid, hvor man kan få en masse grønt i både børn og voksne. Kål er sundt og godt og også billigt på denne årstid og i retter som denne, smager det helt fantastisk. Smukt er det da også, sådan et stort flot Savoykål- her i selskab med pastinak, løg, chili, gulerod og andet godt.

Foto: Sara B. Clausen.

Ingredienser 4 personer:
500 g. hakket oksekød
7 store savoykålblade, midterstolpen fjernet og fintsnittet.
2 løg, hakket
2 fed hvidløg, finthakket
2 pastinakker, tern
2 gulerødder, tern
2 røde friske chilifrugter med kerner, hakket
3 spsk. sesamfrø
1 spsk. soja
1 spsk ketjap manis
Salt og peber
1 tsk. spidskommen

Dressing:
Creme fraiche 5% (eller græsk youghurt)
1 tsk. spidskommen. 2 spsk. olivenolie
Salt og peber
1 spsk. citronsaft
½ tsk. sukker
Chiliflager og hvidløgspulver

Tilbehør: Pitabrød og evt. ekstra salat

Foto: Sara B. Clausen.
Snit alle grøntsagerne, Varm olie på en pande og svits løg og hvidløg nogle min. Tilsæt herefter, pastinak, gulerod, chili og lad det svitse med i nogle min, inden det hakkede oksekød tilsættes. Steg kødet igennem sammen med grøntsagerne. tilsæt soja og ketjap manis samt spidskommen, salt og peber. Vend fintsnittet savoykål og sesamfrø i den.

Rør dressingen sammen og drys med lidt chiliflager og hvidløgspulver. Lun pitabrød og server det krydrede oksekød sammen med pitabrød og dressing og evt. ekstra salatblade.

Find mig også på Facebook lige her og husk at deltage i min "Giwe away" som du også finder der på siden: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.366553926813912.1073742026.194466280689345&type=1


Foto: Sara B. Clausen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar