søndag den 10. november 2013

Forloren And med mini hasselbackkartofler.

Foto: Sara B. Clausen.
Fik du ikke fat på en and? så kan man jo forsøge sig med en gammeldags ret som forloren and - faktisk ikke så tosset endda! Jeg lavede den nu forleden men har bare ikke fået blogget den opskrift endnu, så tænker det er meget passende at gøre i dag :-)

Foto: Sara B. Clausen.
Ingredienser 4 personer.

And:
500 g. hakket kalv og flæsk (magert)
2 spsk. rasp
1 dl mælk
1 æg
1 løg
1 pakke bacon
Salt og Peber
4 kviste timian
12 svesker uden sten
2 æbler i tern
4 dl. svinebouillon

Sauce:
150 ml. cremefine 7%
2 tsk Maizena
Lidt Soja
Ribsgele
Salt og peber

Hasselbackkartofler
20-25 mindre kartofler
4 spk.Smør
salt

Tilbehør: Grøntsager eller rødkålssalat som denne: Rødkålsalat med appelsin og ristede mandler

Foto: Sara B. Clausen.
Start med at røre fasen til anden sammen. Rør kødet sejt med salt. Bland rasp og mælk i en skål og lad det trække 10 min. Kom i farsen sammen med æg,revet løg, salt og peber og lidt friskhakket timian ca. 1 spsk og ælt den godt sammen.
Læg halvdelen af farsen i bunden af et smurt ildfast fad og kom æbletern og svesker ovenpå i midten, drys med lidt salt og peber og læg evt. lidt timian over, kom resten af farsen over igen. Kom Herefter bacon over(se billeder af det) og nogle kviste timian.
Sæt fadet med den forlorne and i en 200 grader varm ovn. Hæld bouillon ved og steg den i ca. 50-60 min.
Ca. et kvarter før den er færdig hældes bouillonen fra og sigtes over i en gryde. Rør Maizena ud i fløde og hæld ved. kog saucen igennem og smag til med soja, ribsgele og salt og peber.

Find mig også på facebook: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

Foto: Sara B. Clausen.


Foto: Sara B. Clausen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar