fredag den 15. november 2013

Saras Chocolate- Cherrycake.

Foto: Sara B. Clausen.
Denne lækre kage er svampet,fugtig og god og smager fantastisk med kombinationen af chokolade og skønne Amarena Fabbri kirsebær.
Jeg har brugt yoghurt naturel og natron i kagen, når man bruger natron, skal der indgå et syrnet mælkeprodukt og samtidig giver det en lækker konsistens. Dys evt. med lidt flormelis inden servering og er det sæson for friske kirsebær, er det smukt at dekorere med en bunke af dem eller enkelte lagt ved siden af.

Foto: Sara B. Clausen.


Ingredienser:

100 g. mørk chokolade, hakket
250 g. hvedemel
225 g. sukker
50 g. kakao
1 tsk. natron
1½ tsk. vanilje

2½ dl. yoghurt naturel
1 dl. mælk
100 g. smeltet bagemargarine
1 æg

5 spsk. Amarena Fabbri kirsebær med sirup.

Foto: Sara B. Clausen.

Bland først alle de tørre ingredienser og den hakkede chokolade sammen. Vend derefter smeltet margarine, yoghurt naturel, æg og mælk sammen g rør det jævnt. Bland/ vend forsigtigt  med de tørre ingredienser til dejen er akkurat jævn. Tilsæt kirsebær og sirup. Smør en springform, gerne med bagespray, og kom dejen heri. Plump evt. 4-5 kirsebær på toppen af kagen. Sæt i en ovn der er forvarmet til 175 grader (varmluft). Bag i ca. 50 min. Prik med en kødnål for at sikre at den har nok, så dejen ikke hænger i. Lad køle på rist.
Inden servering kan den drysses med et fint lag flormelis.


Foto: Sara B. Clausen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar