Foto: Sara B. Clausen. |
Ingredienser:
Æblemos
5 – 6 skrællede, udkernede æbler (f.eks. Ingrid Marie).
½ dl vand eller hyldeblomstsaft
5 – 6 skrællede, udkernede æbler (f.eks. Ingrid Marie).
½ dl vand eller hyldeblomstsaft
Kagedej
125 g blødt smør
200 g sukker
Korn af 1 stang vanille
300 g hvedemel
2 tsk stødt kanel
1 tsk stødt nellike
½ salt
1 tsk natron
½ dl mælk
100 g lyse rosiner
100 g grofthakkede valnøddekerner
Sigtet flormelis
125 g blødt smør
200 g sukker
Korn af 1 stang vanille
300 g hvedemel
2 tsk stødt kanel
1 tsk stødt nellike
½ salt
1 tsk natron
½ dl mælk
100 g lyse rosiner
100 g grofthakkede valnøddekerner
Sigtet flormelis
Kom æblerne i en gryde med en smule væde og damp dem møre med ganske lidt vand eller saft. Afkøl og smag mosen til med en anelse sukker.
Pisk smør og sukker tykt med vanillekorn.
Bland hvedemelet med krydderier og natron og sigt og vend den krydrede melblanding i dejen skiftevis med mælk og æblemos.
Vend rosiner samt nødder i dejen til slut og fordel den i en smurt, springform. Klem evt. bagepapir rundt om bunden og smør kun siderne. Så er det let at få kagen ud.
Bag kagen ved 175° 45 minutter - 1 time. Den skal stadig være let svampet så smager den bedst.
Afkøl og sigt flormelis over kagen før den serveres, evt. med flødeskum.
Foto: Sara B. Clausen. |
Find mig også på Facebook:
Ingen kommentarer:
Send en kommentar