søndag den 13. oktober 2013

Groft valnøddebrød med sirup.

Foto: Sara B. Clausen.
Haven herhjemme bugner af valnødder i disse dage, derfor blev jeg inspireret til at bage dette brød, som smager rigtig godt og er groft men alligevel let i krummen.  Der bliver to flotte mørke brød ud af opskriften, så er der også lidt til fryseren, hvis ikke lige man har brug for to brød.

Foto: Sara B. Clausen.

Ingredienser 2 brød.

400 g. fuldkornhvedemel
350 g. Amo landhvedemel
25 g. gær
7 dl. lunken vand
½ dl solsikkeolie
1 spsk. salt
50 g hakkede valnødder
3 spsk. mørk sirup
1 spsk. maltsirup

1 æg til pensling.

Foto: Sara B. Clausen.
Opløs gøren i lidt af det lunkne vand og tilsæt resten af vandet, salt, sirup, olie og fuldkornsmelet. Rør det godt sammen gerne på køkkenmaskine i. Tilsæt hakkede valnødder og landhvedemelet lidt af gangen ælt til der dannes tydelige glutenstrenge. Dejen skal være lidt klistret men til at arbejde med, kom den ud på et meldrysset bord og ælt det sidste sammen i hånden. Lad hæve tildækket i en time.
Form to brød og lig dem på en plade med bagepapir. Dæk til med et fugtigt rent klæde og lad hæve i yderligere 45 min. til dobbelt størrelse. Pensles med æg og herefter ridses brødet på langs. Bages neders i en 200 grader varm ovn i ca. 30 min.

Foto: Sara B. Clausen.

Find mig også på facebook: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345


Ingen kommentarer:

Send en kommentar