søndag den 27. oktober 2013

Pæretærte med marcipan og varme krydderier.

Foto: Sara B. Clausen.
Lækker tærte med pære, smager skønt med en klat cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis til :-)
Jeg havde desværre ikke lige så mange pærer tilbage som jeg troede, så de blev i lidt forskellige størrelser- det betyder jo ikke noget for smagen men rent æstetisk ville den måske se flottere ud med et mere homogent udtryk.

Ingredienser 6 pers:
150 g. smør
250 g. mel
125 g. rørsukker
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk stødt ingefær
1 lille nip salt
1 æg
1-2 spsk. vand
100 g. rå marcipan , ½ cm tynde skiver
3 pærer
2 spsk. chai kryddersukker (Urtekram)

Skær smør i mindre stykker og ælt det godt ind i melet. Tilsæt  vanilje, ingefær, et nip salt og rørsukker og vend sammen. Tilsæt æg og vand og ælt dejen hurtigt sammen. Kom i køleskabet i en time.
Del dejen i to klumper en til bund (en lille smule større) og en til låget.
Rul dejen ud, evt. v.h.a. lidt mel på bord og kagerulle. Kom bunden i  formen og mas dem op af siderne. Kom skiver af marcipan ovenpå bunden. Skræl og halver pærene og fjern kernehuet. Læg dem med oversiden opad. Rul lpåget ud så det passer med formen og placer ovenpå. Mas siderne sammen så den lukkes. Pensles herefter med vand, drysses med chai kryddersukker og drysses med mandelflager, som mases lidt ned i dejen med fingerspidserne.
Bag ved 200 grader i ca. 30 min. til den er gylden og sprød. Server gerne lidt lun med cremefraiche, flødeskum e.l. til.


Find mig også på facebook: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345


Foto: Sara B. Clausen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar