søndag den 1. september 2013

Sensommerfest med skøn mad og udsigt over Liseleje.

Foto: Sara B. Clausen.
Var til en dejlig familiekomsammen her i weekenden i smukke Liseleje, hvor jeg er kommet meget som barn- mit biddrag til festens madbord, var tre store foccaciabrød. To med tomat, Rosmarin, Timian og citronflagesalt og et med kalamataoliven og rosmarin, timian og citronflagesalt.

Foto: Sara B. Clausen.

Opskrift et stort brød:

50 g. gær

8 dl lunkent vand
1½ dl olivenolie
2½ tsk salt
2½ tsk sukker
750 g. durummel
6 dl fuldkornshvedemel
3 spk olivenolie til skålen
9 kviste Rosmarin
8 kviste timian
6 spk.citronflagesalt
1 bakke cherrytomater på stilk, halverede
1 glas kalamata oliven

Smuldr gøren i en stor skål og rør den ud i det lunkne vand. tilsæt herefter olie, salt og sukker og rør det sammen- kom derefter durummelet og fuldkornshvedemel i og rør det glat. Lad stå i en halv time til det begynder at boble lidt. Tilsæt hvedemel og ælt dejen godt til den ikke klistrer længere.
Kom i en skål med 2 spsk. olivenolie og vend dejen rundt, så den bliver fedtet godt ind.
Lad hæve i to timer.  Vend herefter dejen ud. fordel i tre klumper og rul hver af dem ud til runde flade brød, noget tykkere end en pizza (ca. 2½-3 cm høj).Læg dem på hver sin plade med bagepapir. Drys de friske urter over, læg halve tomater på og oliven og tryk det ned med fingrene.Drys med flagesalt og stænk med lidt olie.
Bages i en forvarmet ovn til 190 grader i ca, 25 min. på nederste rille til det begynder at blive gyldent.

Find mig også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

Foto: Sara B. Clausen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar