søndag den 29. september 2013

Retromad ; Høns og asparges i tarteletter.

Foto: Sara B. Clausen.
Min ældste søn har spurgt lidt til om jeg ikke snart ville lave Høns i asparges med tarteletter, det er yders sjældent på bordet- men det smager jo skønt. Som barn elskede jeg, når min farmor lavede det, vi fik det hos dem med nye aspargeskartofler til og drysset med persille og vi var så vilde med med det, at hun altid lavede det efterår/vinter, hvis vi kom på besøg. Jeg skruer altid lidt ned for fedtprocenten og anvendte til denne madfløde på 15% i stedet for 38% og synes på ingen måde at retten lider under det. Server med en god salat til så fungerer det som hoveret.


Foto: Sara B. Clausen.


Ingredienser:

1 fersk kylling på 1600 g.
ca. 2½ dl vand
3 porrer, ringe
1/4 knoldselleri i tern
3 gulerødder, tern
3 kviste timian
3 kviste merian
6 hele peberkorn
3-4 laurbærblade
2 spsk. herbamare grøntsagsbouillon
2 tsk salt
1 dåse hvide asparges (god kvalitet)

50 g. smør
65 g. mel
5 dl. hønsefond
Aspargesvand fra en dåse
250 ml. madfløde 15%
Salt og peber
2 tsk estragon (tørret)

Evt. lidt karse almindelig eller brøndkarse til garnering og tarteletter.


Foto: Sara B. Clausen.


Kom kyllingen i en gryde og dæk den lige akkurat med vand ca. 2½ liter.  Kom grøntsager, urter og krydderier samt bouillon ved. Lad den koge op stille og roligt på middel varme og smårsimre ialt ca. 1½ time. Skum urenheder af undervejs.
Tag kyllingen op og lad den køle nok til at du kan håndtere den og plukke alt kødet af.  Lad resten af hønsesuppen med grøntsager simre yderligere så det reduceres og smagen intensiverer.
Hæld gennem en si og gem den klare suppe.

Smelt smør i en gryde og kom mel i så der laves en melbolle. hæld lidt hønsesuppe i lidt af gange og rør/pisk grundigt så det bliver en jævn opbagning. Tilsæt ialt 5 dl. suppe (gem resten og frys ned til en anden gang). Kom aspargesvandet fra en dåse i sovsen samt de 250 ml. madlavnings fløde. Smag til med salt, peber og estragon. Kom kyllingen (plukket i mindre stykker) samt asparges i og lad retten varme godt igennem.

Varm Tarteletterne og lav en god salat som tilbehør.

Find mig også på facebook: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

Foto: Sara B. Clausen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar