tirsdag den 17. september 2013

Gris i flammer med kartoffel- /persillerodsmos og bønner.



Foto: Sara B. Clausen.
Dejlig ret som passer godt til en efterårsagtig dag- første gang vi har fået kartoffelmos i år, men det synes pludselig at være det helt rette.
Jeg elsker den krydrede sovs i retten her, men man kan selvfølgelig variere den i styrke, så den passer til lige ens egen smag.

Ingredienser min. 4 pers.:

500 g. skinkekød i strimler
2 løg, finthakket
4 fed hvidløg, presset
2 spsk. fint revet ingefær
2 røde chili med eller uden kerner efter smag, finthakket.
2 snackpeberfrugter (gul og rød) i små tern
2 spsk. muscovadosukker eller brun farin
1 dåse hakkede flåede tomater
2 tsk. Colmans sennepspulver
1 knivspids cayennepeber
1 dl. kinesisk soja
1 spsk. friskpresset citron
250 ml. cremefine 7%

Tilbehør kartoffelmos af :


1,5 kg. kartofler
4 persillerod
vand så det dækker
1½ dl. mælk
lidt smør
salt/peber

Kogte grønne Bønner.

Rens kødet for evt. fedt og sener og skær det i tern. Hak løg og hvidløg. og gør øvrige ingredienser klar. Brun kødet i lidt olivenolie i nogle min. Tilsæt løg, hvidløg, chili og ingefær samt sukker. Lad simre nogle min. Tilsæt flåede tomater, sennepspulver, Soja og peberfrugt. Lad retten simre under låg til kødet er mørt. Ca. 1 time og 30 min. Tilsæt citronsaft og cremefine og smag til med salt og peber.Det er ikke sikkert der er brug for salt på grund af sojaen store saltindhold.  for en mere rund smag kan der tilsættes lidt fløde.


Skær kartofler og persillerod i mindre tern og kog dem møre i usaltet vand. Mos dem og kom en klart smør ved og ca. 1½ dl. mælk. Smag til med salt og peber.

Nip bønner og kog dem møre men så de stadig har bid i lidt saltet vand.

Find mig også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345


Ingen kommentarer:

Send en kommentar