søndag den 15. september 2013

Æblekage med vaniljeskyr og kanelrasp - næsten som at kysse himlen :-)

Foto: Sara B. Clausen.
Denne drønlækre æblekage er noget mere kalorielet end den gængse med flødeskum. Skyr er proteinrigt og meget fedtfattigt 0,2% og når det røres med vanilje og lidt akaciehonning, så bliver det den skønneste creme- jeg må indrømme at jeg fortrækker den frem for flødeskum!
Raspen er krydret med kanel og det giver en lækker blød kant som jeg holder af. Haver og butikker bugner af skønne danske æbler lige nu så det er oplagt at bruge så mange som muligt i både aftensmad, desserter og madpakker m.m.

Opskriften er min variant af en opskrift i den lækre kogebog "Fair food".


Foto: Sara B. Clausen.
Det skal du skal bruge til 4 store eller 6 mindre portioner:

600 g. dejlige æbler (renset vægt)
½ dl. vand
50 g. øko. rørsukker
1 stang vanilje, kornene men kog stangen med.

3½ dl. skyr
1½ spsk. akaciehonning, flydende
1 vaniljestang, kornene.

80 g. rasp
2 tsk. ægte kanel
50 g. øko. rørsukker
50 g. smør


Foto: Sara B. Clausen.

Start med at skrælle æbler og fjerne kernehus og skær i mindre stykker. Kog dem i en gryde sammen med vand, sukker og vaniljekorn til de er møre, pisk grøden lidt igennem men der må gerne være lidt hele æblestykker. Kom i en skål og lad køle lidt.

Kom smør på en pande ved middel varme og lad det smelte men ikke brune. Bland rasp, sukker og kanel godt og hæld det i den smeltede smør, steg det til det begynder at karamelisere lidt og blive gyldent- kanelen farver det mere mørkt. Rør godt rundt i det undervejs. Lad køle bredt ud på en tallerken eller bagepapir, så det bliver sprødt.

Rør skyr med honning og vaniljekorn. Find fine gennemsigtige skåle eller glas og kom først æblegrød, så vaniljeskyr og dernæst kanelrasp og lav det lagvis så fremdeles, slut af med rasp på toppen. Stil på køl indtil servering.

Find mig også på Facebook lige her: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345


Foto: Sara B. Clausen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar