mandag den 5. august 2013

"Tyrkiske damelår".

Foto: Sara B. Clausen.
Dejlig ret (og navn)som stammer fra det tyrkiske køkken og nærmest bare er en "lårformet" frikadelle af okse eller lammekød. Man kan panere med æg/rasp eller blot stege på almindelig vis. Paneringen giver nu en god saftighed- men også lidt mere fedt. 
Har du en rest kolde ris er det en oplagt opskrift (kogte kolde bulgur kan nu også bruges). Serveres med en dejlig yoghurt dressing og lidt salat samt ris eller bulgur til.


Foto: Sara B. Clausen.

Ingredienser 4 pers.:

Damelår:
500 g. oksefars el. lammekød (mager)
100 g. kogte ris
1 revet løg
100 g. smuldret fetaost eller hytteost
1 æg
1 bundt finthakkede urter fx. persille eller oregano/ merian
1½ tsk. salt
½ tsk. kanel, stødt
1 tsk spidskommen
Godt med friskkværnet peber
æg og rasp til panering

Dressing:
5 dl. græsk yoghurt 2 %
1 fed hvidløg, knust
4 spsk. friskhakket dild
½ spsk. citronsaft
salt og peber

Tilbehør: ris/bulgur og  en grøn salat.


Foto: Sara B. Clausen.

Rør kødet sejt med salt og tilsæt derefter alle øvrige ingredienser, arbejd farsen godt igennem - gerne med kødkroge på elpiskeren. Lad trække 30 min på køl. Form aflange "buttede damelår" med en rund lårbasse som spidser mere til ned mod "knæet". pres lidt fladt og vend i æg og rasp og steg dem så gyldne på en pande med olie/smør(middel varme).

Rør dressingen sammen  og smag til med salt, peber og citronsaft og server "damelårene" med yoghurtdressing samt med  grøn salat og ris.


Foto: Sara B. Clausen.

Find mig også på Facebook lige her: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

Ingen kommentarer:

Send en kommentar