onsdag den 7. august 2013

Super gode Pandekager med citron, vanilje og lidt kardemomme.Foto: Sara B. Clausen.
Jeg prøver altid gerne forskellige opskrifter på retter og har derfor sjældent en jeg "konsekvent" bruger. Denne pandekageopskrift, er dog virkelig god og kunne godt gå hen og blive en slags grundopskrift, som man kan variere lidt og tilsætte de forskellige smagsgivere som man har lyst til. I denne kom jeg citron, vanilje og kardemomme, det smagte skønt. Andre varianter kunne fx. være lidt kakao eller lidt banan og kardemomme eller bare helt basic med lidt vanilje. Dejen var let og god at bage med - selv den første pandekage blev helt perfekt.

Ingredienser ca. 15 stk. (pande med diameter på 26 cm.)

4 æg
400 g. mel
7-8 dl. mælk
2 spsk. sukker
Korn fra en vaniljestang
Skal fra en ½ øko. citron
½ tsk. kardemomme

Bland æg, mel, sukker og halvdelen af mælken i en skål og pisk grundigt til konsistensen er jævn. Tilsæt citronskal, vanilje og kardemomme samt resten af mælken og pisk atter godt sammen. Lad dejen  hvile i ca. ½-1 time på køl.
Varm en god pandekagepande op og kom lidt smør på, hæld en passende mængde pandekagedej på og vend så den fordeler sig og steg så til kanterne begynder at gyldne før den vendes og steges på næste side. Fortsæt på denne vis og kom ind i mellem lidt smør på panden.

Foto: Sara B. Clausen.

Find mig også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

Ingen kommentarer:

Send en kommentar