søndag den 18. august 2013

Sprøde Majsboller - så helt vildt gode at man har pligt til at dele!


Foto: Sara B. Clausen.
Dagens bageprojekt for at have lidt til madpakker m.m. blev så vellykket at jeg ville være et skarn, hvis jeg ikke fluks deler med jer!
Knasende sprød skorpe, fnuglette og en skøn, skøn smag- allerede da jeg arbejdede med dejen viste jeg at de ville blive skønne. Der skal æltes godt igennem og det er helt sikkert lettest med en køkkenmaskine som assistent. Dejen er først æltet nok, når den pludselig slipper siderne i skålen og danner lange seje glutenstrenge og er meget elastisk.

Foto: Sara B. Clausen.


Ingredienser 20 stk:

7 dl. lunken vand
30 g. gær
15 g. salt
3 spsk. hørfrøolie
1 spsk. maltsirup
850 g. hvedemel tipo 00
175 g. majsgryn

Desuden: En blanding ad majsgryn og durummel til at drysse bollerne med. Det giver en ekstra god og sprød skorpe.

Opløs gæren i den lunkne vand og tilsæt salt, maltsirup og hørfrøolie, rør det sammen. Tilsæt herefter mel og majsgryn og ælt dejen rigtig godt igennem (mindst 15 min. på maskine) til dejen er super elastisk, slipper skålens sider og danner lange seje glutenstrenge. Det er vigtigt for at de får den rette konsistens/hæveevne og den helt rigtig krumme.
Lad dejen hæve ca. 1 time tildækket. Tag dejen ud på et meldrysset bord og glat den ud med hænderne så du får en dejfirkant på ca. 30 x 40 cm. Skær herefter stykkerne ud med en dejspartel eller kniv. De må gerne være lidt rustikke i formen. Sæt på en plade med bagepapir og lad efterhæve i 40 min. Pensles herefter med vand og drysses med en blanding af durummel og majsgryn.
Bages 15-20 min. ved 200 grader (varmluft) til gyldne og sprøde. Lad køle på rist.

Find mig også på Facebook lige her: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

Foto: Sara B. Clausen

4 kommentarer:

 1. Det ser simpelthen forrygende ud, smukke brød!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak- de er helt klart også rigtig gode, kan anbefales :-)

   Slet
 2. Hvor bliver man bare dejligt inspireret af alle dine opskrifter. Jeg har nu bagt disse skønne boller, men mine blev meget mørkere i dejen. Hvilken maltsirup bruger du?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa, maange tak også for lige at minde mig selv om denne gode opskrift, som jeg helt selv snart skal lave igen :-) Jeg brugte den fra Skærtoft mølle den hedder vist lys maltsirup (Kvickly har det). Kh Sara

   Slet