lørdag den 17. august 2013

Laks på "karrykrydret varm salat".

Foto: Sara B. Clausen.
Et let og lækkert måltid med masser af grønt og god smag. Kinakål kan være en kedelig oplevelse serveret rå i en salat - men vendt på en hed wokpande med karry, hvidløg og i selskab med andre gode grøntsager, så smager det skønt!


Foto: Sara B. Clausen.

Ingredienser 4 pers.

Fisk:
4 lakse fileter u. skind (frost e. ferske)
Saften af en ½ citron
Salt og peber
Olie el. smør til stegning.

Varm salat:
1 kinakål, renset og skåret i tyne strimler (den groveste del undgås)
1 pose sukkerærter, skåret i halve på skrå
250 g champignon, renset og skåret i halve
3 store gulerødder i skrå skiver
2 løg, tynde halve skiver
1 fed hvidløg (solo), hakket
2 grønne friske jalapeno chili u. kerner, hakket
1 rødt æble, kernehus fjernet og skåret i mindre stykker
1½ tsk stærk karry
3 spsk. sesamolie

Desuden: evt. persille til garnering og citron

Klem citronsaften over laksen og drys med salt og peber. Lad stå lidt. Klargør alle grøntsager. Svits champignon på en pande til de er gyldne og sæt til side. Svits herefter løg, hvidløg og chili og gulerødder i ca. 3 min, rør god rundt, tilsæt karry og "brænd" det lidt af. Kom herefter kål, æble og sukkerærter i og vend det hele godt rundt på panden til kålen begynder at falde sammen, ca. 4 min. Tilsæt champignon og smag til med salt og peber.
Steg laksen på en hed pande med smør eller olie ca. 4-5 min ialt. lad trække et øjeblik på den varme pande, mens salaten anrettes på tallerkener , arranger laksen ovenpå og drys evt. med persille. Server straks med en citronskive til.

Find mig også på facebook lige her:https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

Foto: Sara B. Clausen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar