onsdag den 28. august 2013

Farsbrød med hjemmesyltede ribs og grøntsager.

Foto: Sara B. Clausen.
Farsbrød er en god og relativt billig ret når man skal lave mad til mange og de fleste - også børn synes godt om det.Dette farsbrød er lækkert og har en rigtig god konsistens, man kan selv vælge om man vil lave det af kalv/flæsk, ren kalv eller for den sags skyld oksefars- uanset hvad smager det godt.

Foto: Sara B. Clausen.


Farsbrød:

1000 g. Kalv/flæsk 3-6 %
50 g. havregryn
1 løg, fintrevet
1 dl. mælk
2 æg
200 g.hytteost
1 spsk. timian
1 tsk. hvidløgspulver
Salt og Friskkværnet peber
1½ pakke bacon i skiver
Rosenpeber
5 dl. kalvefond
250 ml. Cremefine 
1½ spsk. maizena udrørt i lidt vand


Syltede ribs:

500 g ribs
300 g syltesukker


Tilbehør: 500 g. grønne bønner, letkogte i saltet vand, nye kartofler.
Syltede ribs:

Skyl ribsene og tør dem forsigtigt. Rib dem, dvs. fjern bærrene fra stilkene med en gaffel. Kom ribs og sukker i en gryde og lad det stå og trække, til sukkeret er smeltet. 

Kog det langsomt op, og lad det simre et par minutter. Hæld syltetøjet på rene glas


Farsbrød: Rør Farsen sej med salt, tilsæt herefter alle øvrige ingredienser og arbejd farsen godt igennem med piskeris med kødkroge. Smør et ildfast fad med lidt olie. 
Form farsen til et "brød" og dæk det med Bacon. Drys med rosenpeber og lidt friskværnet sort peber.
Sæt i en 200 grader varm ovn i 20 min. Hæld en blanding af kalvefond og cremefine ved sten og lad den stge videre til den har fået ca. 1 time og baconen er sprød.

Kog imens kartofler og bønner. Jævn saucen med maizena og server "farsbrødet" med grønne bønner, kartofler og syltede ribs.

Find mig også på Facebook lige her: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

Foto: Sara B. Clausen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar