mandag den 26. august 2013

Boller i karry med kylling og masser af grønt.

Foto: Sara B. Clausen
Denne "klassiker" elsker vi herhjemme og gerne i forskellige varianter- jeg synes næsten at den smager bedst med kyllingfars og helst med en god kraftig karry, chili, citrongræs og masser af grønt.
Jeg lavede en stor portion, så vi havde faktisk til to dage- i dag blev risene(resten fra i går) så spædet op med ærter og lidt majs, så rakte det lidt længere og gav ekstra meget grønt.

Ingredienser:

Kødboller:
800 g. hakket kyllingfars
2½ tsk. salt
200 g. gulerod, revet groft
2 revet løg
2 dl. mælk
2 æg
2 spsk. tørret citrongræs (Urtekram)
6 spsk hvedemel
2 spsk kartoffelmel (man kan også bare bruge hvedemel 8 spsk)
Masser af friskkværnet peber
2 spsk. Herbamare grøntsagsboullion
1½ l. vand

Karrysauce:
2 spsk. olie
3 tsk stærk Karry
2 løg
400 g. revet gulerod
1 æble, i små tern
Saften af ½ limefrugt(hældes over æbletern)
4 dl. grøntsagsvand (fra bollerne)
1 rød chili u. kerner, hakket
1 fed hvidløg
2 dåser kokosmælk
4-5 spsk. maizena rørt ud i lidt vand.

Tilbehør: 1  broccoli i buketter(letkogt) og ris.

Rør farsen sej med salt og tilsæt alle øvrige ingredienser til kødbollerne. Rør farsen godt sammen og lad den gerne trække lidt. Sæt en gryde over med vand og grøntsagsbouillon og bring det til kogepunktet men hold det gerne lige under. Dump kødboller i vandet og kog dem nogle stykker af gangen til de stiger op til overfladen og er faste. Læg dem til side. Gem 4 dl. af grøntsagsvandet til saucen.

Varm en gryde op, svits løg,hvidløg, chili samt gulerod og æble i nogle min. tilsæt karry og lad det brænde af et øjeblik. Tilsæt grøntsagsvand, kokosmælk og til sidst maizena. Lad saucen simre ca. 10 min. Tilsæt herefter de kogte kyllingboller og lad retten varme igennem. Smag til med salt og peber og evt. lidt ekstra limesaft (udover den på æblerne). Server med letkogt broccoli og ris.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar