onsdag den 24. juli 2013

Torsk og pesto i baconsvøb serveret med citronkartofler og salat.

Foto: Sara B. Clausen.
Jeg havde to fine torske fileter i fryseren, som skulle bruges og det blev til denne lækre ret. Kartoflerne er også skønne, brug en god olivenolie med citron eller lav din egen, ved at tilsætte revet citronskal fra en lille øko. citron til ca. 1 dl. olie. Man kan også knuse lidt hvidløg i- hvis man er til det. Fisken blev perfekt- dejlig sommermad.

Foto: Sara B. Clausen.

2 personer:

Fisken:
2 troskefileter (ca. 300 g.)
2 spsk. grøn pesto
1 pakke bacon
Salt og peber

Kartofler:
500 g. små nye kartofler i halve
1 bakke San marzano tomater (el. cherry.)
½ dl. god olivenolie med citron
Salt( jeg brugte citron flagesalt) og peber
5 kviste frisk rosmarin.

Salat:
1 bakke spæde salatblade, skyllet og slynget fri for vand
1/4 agurk små tern
½ Galiamelon i kugler
½ stykke Beyaz Peynir fra Taverna i mindre stykker.
Dressing:
5 spk. olivenolie
2 spsk. hvidvinseddike
½ tsk. hvidløgspulver
1 spsk grøn dressing mix (Urtekram)
1 spsk. honning
Salt og peber

Foto: Sara B. Clausen.
Krydder fisken med salt og peber. Læg ca. 4 skiver bacon i forlængelse af hinanden på et skærebræt, kom en spsk. pesto midt på og placer fisken ovenpå igen. Fold bacon sammen henover fisken og placer med samlingen nedad. Steg ca. 4 min på hver side i smør eller olie til gylden men endelig ikke overstegt.

Kartoflerne vaskes og skæres og vendes med citronolivenolie, salt og peber samt de halve tomater. Sættes midt i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min til gyldne.

Salaten vendens sammen og dressingen røres og hældes over.

Find mig også på facebook:https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

Foto: Sara B. Clausen.

2 kommentarer: