søndag den 14. juli 2013

Lækre oksekødsfrikadeller med soltørret tomat,feta og pinjekerner.

Foto: Sara B. Clausen.
Jeg lavede disse lækre "oksedeller" i går og både så der var til aftensmad og frokost. Faldt over et tilbud i Rema 1000 på magert oksekød med grøntsager fedtprocent 3-7 % til 25 kr. pakken for 400 gram.
Jeg lavede af 3 pakker men man kan jo sagtens vælge at lave en mindre portion- men de er selvfølgelig fryseegnet og det er jo rart med lidt nem mad på lager :-)
Server gerne med en god salat til og nye kartofler eller kartoffelbåde lavet i ovnen.

Ingredienser til 7-10 pers.

1200 gram oksekød med grøntsager 3-7 %
2 løg, fint revet 
2 fed hvidløg fint revet eller knust
60 g. soltørret tomater skåret i små tern
64 g. Taverna Keci Peyniri (gedefeta) eller almindelig feta i små tern.
40 g. pinjekerner
2 spsk. orgeno
1½ spsk. salt
Godt med friskkværnet peber
2 æg
1 dl. minimælk
50 g. havregryn

Rør alle ingredienser godt sammen til en jævn fars gerne med kødkroge på elpisker og lad den trække i køleskabet i minimum en halv time.
Form frikadeller og steg dem god gyldne i en blanding af olie og smør. Hold varme i ovnen og server med salat/kartofler.

Find mig også her på facebook:https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar