lørdag den 8. juni 2013

Tapas i solen - bønnedip m. rosmarin, grillede peberfrugter, brød m.m.

Foto: Sara B. Clausen
Åhhh- findes der mon næsten noget bedre end at nyde solen, tapas og kølig vin i godt selskab?
- Jeg synes det er en dejlig og sommerlig spise, som ligger op til at sidde og hygge, snakke og nippe længe til maden, mens man nyder den danske sommer sammen <3 Her giver jeg dig nogle idéer til tapasretter.  Hvis det ikke skal være vegetarisk- så suppler gerne med "en tapaspakke med forskellige skinker og pølser.

Foto: Sara B. Clausen


Ingredienser 4 pers:

Bønnedip med rosmarin:
1 dåse mixed beans (Urtekram)
Saften af en ½ citron
1 lille håndfuld frisk rosmarin
1-2 fed hvidløg
Salt og peber
2 spsk. creme fraicher 5 %

Det hele blendes sammen til en crémet konsistens og smages til med salt og peber og evt. mere citron.


Foto: Sara B. Clausen

Grillede peberfrugter:

5 hele røde snackpeber
½ dl olivenolie
Salt og Peber
1 spsk. Oregano
1 fed hvidløg

Start med at halvere peberfrugterne og fjern kerner. Læg på en plade med bagepapir og steg dem i ovenen i ca. 20 min ved 250 grader. De skal blive lidt sorte i skrællen og begynde at boble op. Lad køle og pil skindet af dem. Skær i mindre strimler- gerne lidt rustukke stykker og vend med olivenolie, hvidløg og krydderier. De bliver endnu bedre hvis de får lov at trække en til to dage.

Chilikartofler:

6 store kartofler, skrællet og skåret i mindre tern
1 tsk. chiliflager
1 spsk. oregano
1 fed hvidløg, hakket i små tern
2 spsk. smør
salt og peber

Smelt smøret på en pande og kom kartoflerne derpå. Lad dem stege i ca. 10 min. ved høj varme så de begynder at blive gyldne og sprøde, ryst panden hyppigt. Vend hvidløg og krydderier ved og steg yderligere 10 til 15 min. til kartoflerne er lækre, gyldne og sprøde. hæld i en skål og drys med flagesalt.

Hele stegte champignon:
1 bakke hele brune champignon- renset.
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
Oregano

Foto: Sara B. Clausen

Varm en pande med olivenolie op, tilsæt de hele champignon og steg dem sammen med salt, peber og oregano, til de er blevet brunede og lækre- ca. 15 min. Hæld i enskål, kværn lidt peber og salt over.

Fuldkornsflute 3 stk:
30 g. gær
5 dl. lunlken vand
2 spsk. olivenolie
1½ tsk. salt
200 g. Ølands fuldkornshvedemel
500 g. Italiensk hvedemel tipo 00

Rør gæren ud i lidt af vandet, tilsæt resten af vandet, salt og olie, rød fuldkonsmel og alm mel i dejen og ælt det grundigt i 10- 15 min. Gerne på køkkenmaskine. Lad hæve i en skål med fugtigt klæde over. Form tre flute og placer dem på en bageplade med bagepapir. lad efterhæve i ca. 1 time igen. bages i ovnen ved 200 grader ca. 20 min.

Desuden: skåle med: Feta, Oliven og evt. grillede artiskokker (fra glas), forskellige skinker, pølser , melon o.l..

Velbekomme!

Find mig også på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

2 kommentarer:

  1. Den bønnedip lyder som noget lige for mig!
    Tak for den opskrift.

    Og jeg er helt enig, den bedste sommermad er nippemad :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak- Den er også lækker til både brød, kød og grøntsager :-)

      Slet