onsdag den 12. juni 2013

Skønne Rødbedebrud.

Foto: Sara B. Clausen.
Jeg synes at brød med rødbede i får sådan en fin farve og så holder disse brød sig rigtigt godt, det er luftige, svampede og skønne og næsten ikke til at holde fingrene fra, spis dem til maden eller tag med i madpakken- det er helt op til dig. Jeg har brugt lidt Fiberhusk i dejen for at tilføje ekstra fiber og den særlige konsistens det giver- men man kan undlade det. Dog er sådan en pakke som tidligere nævnt drøj i brug og rækker langt.

Foto: Sara B. Clausen.


Ingredienser ca. 16 boller:

30 g. gær (50 hvis du har travlt ;-)
5 dl. lunken vand
1 spsk. salt
2 tsk sirup el. honning
140 g. groftrevne rødbeder ca. 2-3 stk.
3 spsk. Fiberhusk
½ dl. rapsolie
200 g. Ølands fuldkornhvedemel
500 g. Italiensk hvdemel tipo 00

Desuden: Vand til pensling og sorte sesamfrø til drys.

Foto: Sara B. Clausen.

Rør gæren ud i lidt af den lunkne vand. Tilsæt salt og sirup og olie og rør resten af hvedemelet i. Tilsæt fuldkornshvedemel og Fiberhusk og rør godt på røremaskine eller med kroge på piskeriset. Rør Hvedemelet i lidt af gangen hold en lille smule tilbage til æltning, drys på bordet, når bollerne skal formes.
Lad efterhæve med fugtigt klæde over i ca. 1½ - 2 timer (bruger du 50 g. gær kan en time gøre det).
Form bollerne og stil ret tæt i en bradepande med bagepapir.
Lad nu efterhæve i 1 time (30 min hvis du har brugt mere gær). Herefter pensles bollerne med vand og drysses med sorte sesamfrø. Bages ved 200 grader i 15-20 min. Lad køle på rist. Af en eller anden grund(formentlig øget fugtighed)  klæber boller med Fiberhusk, lidt mere til bagepapiret når de er lune- ikke noget stort problem og når man lader dem køle er det ikke så svært mere.

Find mig også på Facebook lige her https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345.Ingen kommentarer:

Send en kommentar