onsdag den 12. juni 2013

Kyllingbryst med mozzarella og persille svøbt i prosciutto - serveret m. spinatsalat med hindbær, gedeost, pinjekerner og melon.



Foto: Sara B. Clausen
Lækker aftensmad et fælles projekt med min ældste søn Asbjørn, som længe har ville lave "den her kyling" på sin maddag :-) Det kan jeg godt forstå for det smager altid rigtig skønt. I dag fik vi blot en god salat og et nybagt rødbedebrud dertil.

4 pers:

Kylling:
4 ferske kyllingbrystfileter
1 god håndfuld bredbladet persille, skyllet og renset
4 skiver frisk mozzarella
Salt og peber
4 skiver prosciutto (alternativt parmaskineke el. serano)
2 spsk. smør til stegning

Desuden lidt grøn pesto købt eller hjemmelavet til at dryppe på kødet.

Salat:
200 g. frisk spinat, skyllet og slynget
1 bakke hindbær
1 stykke Taverna gourmet gedeost
1 håndfuld tørristede pinjekerner
½ frøskindsmelon, lavet til kugler med et melonkuglejern eller skåret i tern.

Serveres med simpel olie/-eddikedressing med  friskkværnet peber.


Foto: Sara B. Clausen.

Sådan gør du:
Rens kylling fileterne og skær forsigtigt en lomme i hver af dem på den lange led. Undlad at skære igennem. Drys med lidt salt og peber og fyld ca. 1 spsk. persille og 1 stykke mozzarella i. Krydr med salt og peber og svøb skinken omkring så den holder kødet sammen. Varm smøret på en pande og steg kyllingen ca. 4 min på hver side (start med at stege med samlingen nedad, så skinken klistrer fast og holder sammen på brystet). Forvarm ovnen til 200 grader og kom de gyldne kyllingbryster i et ildfast fad. Sæt kyllingen 
i ovnen i 15 min.

Lav imens salaten ved at lave en bund af spinatblade, derpå gedeosten, hindbær, melon og ristede pinjekerner. Rør en simpel olie-/eddikedressing med friskkværnet peber i ( 2 spsk. olivenolie og 1 spsk. eddike, et nip salt og lidt friskkværnet peber evt. lidt sukker eller honning) og hæld over lige inden servering.

Find mig også på Facebook lige her https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar