fredag den 14. juni 2013

Hindbær Clafoutis

Foto: Sara B. Clausen.
En dejlig fransk dessert, som er let at lave og smager skønt både lun og kold - kan evt serveres med lidt vaniljeis drysset med lavendelblomster, for at understrege den skønne franske sommerstemning.
Clafoutis kan lave med alle mulige forskellige bær f.eks. Blåbær eller kirsebær og princippet er det samme. Opskriften stammer fra Funky hverdagsmad.

Foto: Sara B. Clausen.


Ingredienser 6 pers. 

400 g. friske hindbær
40 g. smør, smeltet
100 g. hvedemel
60 g. sukker
1/4 tsk. salt
1 tsk vaniljekorn (urtekram) el. kornene fra en vaniljestang
2 dl mælk
4 æg
2 spsk. rørsukker til at strø over.

Foto: Sara B. Clausen.

Varm oven op til 210 grader. Skyld hindbærerne forsigtigt. Smelt smøret. Et Ildfast fad pensles godt med lidt af det smeltede smør. Hindbærene fordelse heri.
Bland mel, salt, vanilje og sukker i en skål, slå æggene ud i mel blandingen et af gangen og rør sammen skiftevis med at æg, mælk tilsættes. Kom til sidst den smeltede smør i. Hæld dejen over hindbærene. bag 10 min. ved 210 grader og skru herefter ned p 180 grader og bag i yderligere 20 min.
Drys med rørsukker inden servering.

kan evt. serveres sammen med en kugle vaniljeis pyntet med lidt lavendelblomster.

Foto: Sara B. Clausen.

Find mig også på Facebook lige her https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar