søndag den 2. juni 2013

Lækker og luftig banankage med mandler.

Vi kender jo alle sammen det med en rest overmodne bananer der nærmer sig skraldespandens gab, fordi ingen vil have dem - jeg nænner det bare ikke rigtigt, så de bliver gerne tryllet ind i en kage eller smoothie. Denne er banankage er fedtfattig og blev virkelig skøn og luftig. Hvis man vil kan man også hakke lidt mørk chokolade og komme i.

Foto: Sara B. Clausen.
Ingredienser:

3 modne bananer, blendet.
2 spsk. appelsinsaft 
1 tsk. vaniljekorn (urtekram)
3 æg
2 tsk. bagepulver
225 g. rørsukker
225 g. hvedemel
3 spsk. solsikkeolie
60 g. mandler hakket ret fint
(evt. 7o g. hakket mørk chokolade)

Foto: Sara B. Clausen.

Forvarm ovnen. Pisk æg og sukker tykt og skummende. Blend bananer med appelsinsaft og vend med æggemassen. Bland de tørre ingredienser, hak nødder og vend i melblandingen. Vend æggemassen og  de tørre ingredienser, tilsæt olien. Kom  i en bradepande beklædt med bagepapir. Bag ved 175 grader i 40- 45 min.

Foto: Sara B. Clausen.

Find mig også på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

2 kommentarer:

  1. Hej. kan man ikke bruge olivenolie i stedet for solsikkeolie ?

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg har ikke prøvet med anden, men kan forestille mig at olivenolie er lige kraftigt smagende nok. Solsikkeolie er jo noget mere neutralt i smagen. Men fortæl endelig om.udfaldet, hvis du prøver. Kh Sara

      Slet