mandag den 24. juni 2013

Fiberrige græskarkernestykker.

Foto: Sara B. Clausen.
Bagte disse skønne græskarstykker forleden som blev meget vellykkede. Jeg skrev opskriften ned "along the way" - men den røg desværre med min bukser i vaskemaskinen.- er dog ret sikker på at jeg husker rigtigt i.f.t. målene - men passer det ikke helt, så kom hvedemel i til rette konsistens ;-)


Foto: Sara B. Clausen.


Ingredienser ca. 15 stk.

30 g. gær
3 dl lunken vand
2 dl ylette
2 spsk. rapsolie
1 spsk. salt
 2 spsk. maltsirup
75 g. hvedeklid
2 spsk. Fiberhusk (fås fx. ved Matas)
400 g. hvedemel
70 g. græskarkerner

1 sammenpisket æg til pensling og græskarkerner


Foto: Sara B. Clausen.


Rør gøren ud i lidt af det lunkne vand. Tilsæt resten af vandet,ylette, olie, salt, malt sirup og hvedeklid og rør det godt rundt. Tilsæt  fiberhusk og rør det sammen og tilsæt så hvedemel. Æltes godt igennem. gerne 10-15 min på røremaskine.
Lad dejen hæve lunt og overdækket (med fugtigt rent klæde) i 1½ - 2 timer. 
Form bollerne enten ved at lave en lang pølse og klemme flad og så skære aflange stykker ud- eller blot almindelige runde boller.
Lad efterhæve en times tid. Lad ovnen varme op til 200 grader varmluft. De efterhævede boller pensles med æg og drysses med solsikkekerner. Bages ca. 15-20 min. Lad køle på rist.

Find mig også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/1944662806893453 kommentarer:

 1. Svar
  1. Hej Louise, Ja du kan vælge at bage dem helt uden og så evt. bruge ca. 5 g. hvedeklid mere - men Fiberhusk giver udover højt fiberindhold, fugtighed og konsistens og rækker faktisk langt, så på den måde er det prismæssigt Ok og kan anbefales at prøve, hvis du en dag får lyst :-)
   Kh Sara

   Slet
 2. Ok tak :-) måske jeg skulle prøve. Tænkte bare om jeg måske kunne erstatte det med havregryn el andet man lige har i skabet :)

  SvarSlet