Foto: Sara B. Clausen. |
Foto: Sara B. Clausen. |
Opskrift:
2½ dl. lunken vand
25 g. gær
1 dl. græsk youghurt 2%
1 æg
½ dl. smeltet smør
10 g. havsalt
10 g. sukker
ca. 650 g. hvedemel
Desuden: Lidt olie til pensling og frø til at drysse med fx. Nigellafrø. sesam, spidskommen eller friske krydderurter.
Foto: Sara B. Clausen. |
Hæld lunken vand i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt youghurt, æg, smeltet smør, salt og sukker og ælt dejen smidig og glat. I hånden er det ca. 10 min og på maskine 8 min. De sidste 5 på fuld hastighed.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 2 timer.
Vend ud på et meldrysset bord og og del i 5 stykker. Lad ligge i yderligere 30 min.Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Form herefter aflange, flade dråbeformede brød, lidt tykkere i kanten end i midten lægges på bageplade med bagepapir.Pensles med olie og drysses med de ønskede frø eller korianderpasta og lidt løgpulver.
Sæt i ovnen i ca. 8-10 min. Det skal være bløde i midten og sprøde udenpå. Afkøl på bagerist og server til Indisk eller pakistansk mad.
Foto: Sara B. Clausen. |
Find mig også på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345
Ingen kommentarer:
Send en kommentar