onsdag den 15. maj 2013

Bund gobi aur matar - Indisk krydret kål med ærter.

Foto: Sara B. Clausen.
Dette er også et led i det fælles indiske mad projekt, som jeg og Asbjørn havde i dag- jeg havde noget kål der skulle bruges og fik lyst til at lave denne skønne vegetariske ret. Den lidt kedelig hvidkål, har fået et ordentlig spark krydderier, chili, ærter, og peberfrugt og giver efter min mening ofte halvkedelige danske kåltravere baghjul ;-)

Ingredienser 4 personer:

500 g. fintsnittet hvidkål
150 g. frosne ærter, optøet
2 spsk. veg. olie
2 spsk. hele kommenfrø
2 laurbærblade
1 rød chilifrugt uden kerner, hakket
1 rød peberfrugt, hakket
1 spsk. gurkemeje
1 spsk. garam masala
1 tsk salt
1 tsk. rørsukker

Kom olie i en stor sauterpande eller wok. Nå olien er så varm, at det syder omkring et kommenfrø, tilsættes kommen og laurbærblade  Lad riste i et par min. Tilsæt herefter de fintsnittede kål. Vende det rundt i olie og krydderier til det falder noget sammen og bliver blankt. Tilsæt peberfrugt og chili. Svits det i ca.10 min. de sidste 5 under låg.
Tilsæt salt, gurkemeje, sukker og til sidst garam masala. svits videre et par min. og så er det klar til servering. Enten som selvstændig ret med naanbrød til eller som tilbehør til okse, lammekød eller måske den traditionelle svinekotelet som en spændende variation.


Foto: Sara B. Clausen.

Find mig også på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

2 kommentarer:

 1. Den kålret ser meget spændende ud - jeg blev bidt af et galt kålhoved som barn.
  Rigtig god pinse til jer alle tre!
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Elsebeth og også en rigtig god pinse til dig :-)
   Kærligst Sara

   Slet