Foto: Sara B. Clausen. |
Foto: Sara B. Clausen. |
500 g. svinefars 6%
2 spsk. hvedemel
1½ tsk. salt
1 æg
1½ dl. minimælk
½ rød snackpeber i fine tern
½ gul snackpeber i fine tern
1 fintrevet løg
1 fed hvidløg
Friskkværnet peber
75 g. hvid gedeost Gourmet fra Markos taverna, skåret i små tern.
1 spsk. oregano
Bådkartofler:
4-5 bagekartofler, vasket og skåret i både
1½ tsk. salt
1 spsk. oregano
2 spsk. olivenolie
Tzatziki:
2 dl. græsk youghurt 2%
1 agurk
1 tsk. salt
1 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
Friskkværnet peber
1 bundt dild, hakket
2 tsk. tørret mynte eller frisk hvis du har ;-)
Foto: Sara B. Clausen |
Rør farsen sej med salt, rør herefter øvrige ingredienser i - vent dog med peberfrugt og hvid gedeost som røres i til aller sidst. Lad farsen stå på køl i en halv times tid. Form aflange frikadeller og steg dem gyldne i lidt fedststof fx. flydende Becel. Ca. 7 min.
Ryst kartoffelbådene i en stor pose med olie og krydderier. Stil dem på en bageplade med papir så de står i et lag og enkeltvis- de bliver bedst når luften kan cirkulere omkring dem. Bag ved 200 grader indtil sprøde.
Server evt. med ekstra grønt til i form at sukkerærter, gulerod, agurk, peberfrugt m.m.
Foto: Sara B. Clausen. |
Find mig også på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345
Ingen kommentarer:
Send en kommentar