Foto: Sara B. Clausen. |
Hjemmelavede kammerjunker dertil, er også bare et hit- de smager bedre, er billigere og der er ingen E- numre og mærkelige ting i dem ;-)
Foto: Sara B. Clausen. |
1 L. kærnemælk
½ l. A38 0,5 % med hyldeblomst
2 past æg
kornene fra 1 stang vanilje
5 spsk. rørsukker
2oo g. jordbær fra frost ( skal koges 2 min. af hensyn til risiko for bakterier- køles af)
Pisk æg, sukker og vaniljekorn sammen. Vend derefter a 38 i. Blend de afkølede jordbær med kærnemælken. vend sammen med æg og A38 blandingen.
Kammerjunker:
300 g. hvedemel
125 g. smør
75 g. rørsukker
1 æg
1 tsk. bagepulver
½ dl. kærnemælk eller A38 ( jeg brugte det sidste)
Kornene fra 1 stang vanilje
½ tsk. kardemomme
revet skal af ½ øko citron
Alle ingredienser æltes sammen evt. i røremaskine og derefter trilles dejen til små kugler ca. på størrelse med en (lille mirabelleblomme). Bag dem 10 min i ovnen ved 200 grader. Skær dem over i halve og tør dem i ovnen ved 100 grader ca. 10-15 min. Lad køle på rist. Opbevares i lufttæt beholder.
Foto: Sara B. Clausen. |
Mærkeligt nok fik vi altid en anden - og knap så kendt - koldskål: Riv rugbrød ned i kanden, tilsæt sukker og kanel og rør kærnemælken i. Min farmor kaldte den "kø'røvs" (stavemåden er frit efter hukommelsen); det betyder vist nok "kør'om". Den er både meget billig og meget god.
SvarSletElsebeth
Alene navnet er interessant- måske man skulle prøve en dag ;-)
SletSikke en frisk variant af den traditionelle koldskål, og hvilken luksus med de hjemmebagte kammerjunkere :-)
SvarSletTak Anette og den smager også bare super og kammerjunkerne er MEGET lette og bedre end dem man køber- synes jeg :-) Kh Sara
Slet