lørdag den 11. maj 2013

Lækre grillspyd m. marineret svinefilet, grillost, champignon m.m. serveret med salat.

Foto: Sara B. Clausen.
Endnu en opskrift med brug af noget af det ost jeg har vundet. Denne gang grillosten fra Markos Taverna- det smager altså for godt- er alvorligt bange for, at der fremover ikke vil kunne laves grillspyd uden. Den lune salte ost, lidt sprød på ydersiden men blød i midten- det smager altså for lækkert!

Foto: Sara B. Clausen.
Ingredienser 12 spyd:

Svinefilet ca. 600 g. skåret i tern

Marinade af:
1 dl. olivenolie
2 spsk. tomatkoncentrat
1½ spsk. honning
2 spsk. BBQ sauce
1 spsk. All round krydderi
1 tsk. salt
Friskkværnet peber
1 fed hvidløg knust

1 bakke champignon, små hele
500 g. små kartofler med skræl, kogte så de knap har nok.
1 bundt forårsløg skåret i ca. 4 cm stykker
2 rødløg i både
1 pakke Taverna Grillost i store tern

12 grillspyd af bambus

Foto: Sara B. Clausen.
Start med at skære svinefilet i pænt store tern. Rør marinaden sammen og vend kødet godt med halvdelen af marinaden. Resten bruges til at pensle over ved grillning. Sæt i køleskabet og lad marinere en time eller mere. Læg bambusspydene i blød i vand, så de ikke brænder så let under grillning.
Kog de små kartofler i lidt saltet vand til de har lige knap fået nok. Klargør champignon, rødløg, forårsløg samt grillosten.
Træk på spyd så der er ca. 3 stykker kød og kartofler og to stykker grillost på hver og ind i mellem champignon, rødløg og forårsløg. Pensles herefter med den resterende grillmarinade og grilles.
Sereveres med en god salat fx. som denne:

Foto: Sara B. Clausen.
Salat med Bulls blood, parmesan, tomat, forårsløg og æble.

1 bakke Bulls blood salat ( fås i Rema 100 for tiden)
1 stykke parmesanost skåret i flager
1 æble skåret i tern vend med lidt citron eller appelsinsaft
3 forårsløg incl. det pæne af det grønne, skåret i skiver
En håndfuld basilikumblade

Skyl, rens og slyng salaten. Vend  den med plukkede basilikumblade, æble, tomat og forårsløg, Kom parmesanflager over.Server som den er eller evt. med simpel olie-/eddikedressing.

Find mig også på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

Ingen kommentarer:

Send en kommentar