mandag den 27. maj 2013

Hjertesalat med fennikel, appelsin, løg og marineret feta.

Foto: Sara B. Clausen.
En dejlig og frisk salat- som samtidig tager sig skønt ud. Jeg elsker bare kombinationen af fennikel og appelsin. Det er få og gode ingredienser. Jeg var løbet tør for sorte kalamataoliven som ellers ville have været lækre derpå- så derfor er de ikke med på billedet, normalt ville jeg også foretrække rødløg men alm. kan da også gå ;-)

4 personer.

Salat:
2 hoveder hjertesalat, skyllet godt og plukket i mindre stykker
1 knold fennikel, fjern grove blade, halver og skær helt tyndt, brug dildlignende top til pynt.
3 appelsiner, skåret i skiver (fjern evt. kerner)
1 lille rødløg, tynde skiver
1 æske Taverna marineret feta
1 håndfuld oliven- gerne sorte kalamata eller en blanding af sorte/grønne.

Dressing af
2 spsk. appelsinsaft
4 spsk. olivenolie
1 lille fed presset hvidløg
Salt og peber

Anret salaten på et fad. Rens og skær fennikel i meget fine skiver- vend sammen med salaten. Kom appelsinskiver og løgringe ovenpå, pynt med fennekeltoppens fine grønne blade som ligner dild. Kom marineret feta ovenpå.
Rør dressingen sammen og hæld over umiddelbar før servering. Der må genrne være godt med friskkværnet peber.


Foto: Sara B. Clausen.
Find mig også på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

1 kommentar:

  1. Dejlig salat, som går fint hele året, selv til juleanden!
    Elsebeth

    SvarSlet